Sergen Yalçin Açiklamasi 'Bütün Konsantrasyonumuz Kazanmak Üzerine'

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, yarin oynanacak olan Sporting Lizbon karsilasmasi öncesinde konustu. Sakatliklarin yavas yavas iyilestigini söyleyen Yalçin, Sporting Lizbon karsisinda tüm konsantrasyonlarinin kazanmak üzerine oldugunu ifade etti.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçinda yarin Sporting Lizbon’u konuk edecek olan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin, düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Genel anlamda bir oyun mantaliteleri oldugunu ve bu sekilde devam ettiklerini söyleyerek sözlerine baslayan Sergen Yalçin, “Geçen sene de ayni sekilde oynadik. Bu sene de kendi oyunumuzdan çok fazla taviz vermiyoruz. Dortmund maçinda önde oynayan, kazanmak için riskleri alan bir Besiktas vardi. Yarin da hepimizin arzusu bunu görmek. Kazanarak en azindan yarin itibariyle 3 puan almis bir Besiktas görmek istiyoruz. Ama Sampiyonlar Ligi maçlari kolay degil. Ayrica bu sene çok ciddi problemler yasadik su ana kadar. Sakatliklar ritmimizi fazlasiyla bozdu diyebilirim. Sakatliklardan dönüsler çok önemli. Sakatlik dönüsleriyle, oyuncularin maç ritmini yakalamasi ayni sey degil. Zor sakatliktan dönen oyunculardan hemen beklenti içinde olmayalim. Dogal olarak ayni tempoyu yakalamalari süre aliyor. Bazi oyunculara belirli süreler verip yavas yavas sahaya dönmelerini istiyoruz. Su anda tek istegim saglikli sekilde oyuncularin hepsinin geri dönerek normal seviyeyi yakalamak” dedi.

Sol bek konusunda sorulan soruyla ilgili olarak yarinki maçta tercihinin N’Sakala olacagini ifade eden Yalçin, “Türkiye Ligi’nde yabanci kurali var. Bu yüzden bazi bölgelerde bazi oyunculari kullanamiyoruz. N’Sakala’nin bölgesi en rahat oldugumuz bölge. 3 oyuncumuz var burada. Ama Sampiyonlar Ligi’nde N’Sakala’yi kullaniyoruz. Pjanic de insallah yarin baslayacak. Yaklasik 1 haftadir takimla devam ediyor ve umarim baska bir sakatlik olmaz” açiklamasini yapti.

“BÜTÜN KONSANTRASYONUMUZ KAZANMAK ÜZERINE”

Kaleci konusunda son maçta Mert’i tercih ettiklerini söyleyen Sergen Yalçin, “2 tane oynayabilecek potansiyele sahip kalecimiz var. 3. kalecimiz de gelisiyor. Son maç öncesinde Ersin maçtan 1 gün önce geldi ve Mert’i kullanmayi düsündük Kaleci konusunda problem yasayacagimizi düsünmüyorum. Biz yenilen golleri kalecilere bagliyoruz ama bu dogru mantik degil. Savunma ön tarafta baslar, kaleci en arkada duran kisidir. Kaleciler her zaman gol yer, birçok önemli kaleci basit goller yer. Ben yenilen golleri kalecilerimize baglamiyorum. Ikisi de çok iyi kaleci. Çok fark etmiyor bizim için. Geçen sene Ersin’le oynadik ve herkes ‘Risk aldiniz’ dedi.

Risk aldik ama sampiyonluk geldi. Yarin için sorarsaniz, yarinki maça Ersin’le baslayacagiz” dedi.

Sakatliklara da deginen Yalçin, “Atiba yok. Atiba, Basaksehir maçi baslamadan önce ayagini yere vurmus. Bir problemi oldugunu söyledi.

Kullanmayabilirdik ama oynamak istedi. Muhtemelen bir sonraki milli takim arasina kadar olmayacak. N’Koudou ve Mehmet Topal önümüzdeki hafta takimla çalisacak. Diger oyuncular takimla çalisiyor. Oyuncularin sakatliktan dönmesi demek maç oynayacaklari anlamina gelmiyor. Bu süre uzayabiliyor. Bazen performanslar inisli çikisli olabiliyor. Sezon basinda sikintili bir süreçten geçtik. Çok fazla sakatlik yasadik ve beklemedigimiz senaryo gerçeklesti. Ama ligin sonuna çok uzun bir süre var. Sampiyonlar Ligi’nde de yarinki maçi kazanmak istiyoruz. Bütün konsantrasyonumuz bu sekilde. Taraftarlarimizin da destegiyle insallah güzel bir oyun ve skorla galip ayriliriz” diyerek devam etti.

“ISLER KÖTÜ GIDINCE BU SORULAR ORTAYA ÇIKIYOR”

Yarin Alex Teixeira’nin da ilk 11’de olacagini söyleyen Sergen Yalçin, “Yarin Alex’le baslayacagiz. Yeterince dinlendirdik onu. Yarinki maçi kazanamazsak ilk 2 için herhangi bir hedefimiz kalmayacak. Yarinki maçi kazanmak istiyoruz. Ondan sonra bakacagiz. Tek düsündügümüz konu yarinki maçi kazanip sonrasina bakmak” diye konustu.

Kamp yapilmamasi konusunda elestirilmesiyle ilgili konusan Yalçin, “Böyle seyleri sadece siz düsünüyorsunuz, biz düsünmüyoruz. Kamp yapmamaya gelince, biz geçen sezon pandemi döneminde bile kamp yaptik. Bazen çok fazla trafik olunca oyuncularimizin aileleriyle vakit geçirmesini istiyoruz. Mesela bugün kamp yapiyoruz yarinki maç için. Bazi özel durumlarda kamp yapmiyoruz. Isler biraz kötü gittigi zaman maalesef bu sorular geliyor. Iyi giderken böyle sorunlar olmuyor. Geçen sene de böyle seylerle karsilastik. ‘Hoca tesiste duruyor mu’ gibi sorular sadece bizde var. Baska bir yerde konusulmuyor” ifadelerini kullandi.

“ÜLKEMIZE PUAN KAZANDIRMAK ISTIYORUZ”

Bir basin mensubunun ‘Besiktas yarin iyi oynayacak mi?’ sorusunu yanitlayarak sözlerini sürdüren Sergen Yalçin, “Bunu bilmem için baska bir is yapmam lazim. Tabii ki iyi oynamak istiyoruz, oyuncularin çok mücadele etmesini, kosmasini istiyoruz. Ama bunlari önceden öngöremem. Mücadele etmek ve kosmak futbolda ekstra özellikler degil. Bunlar zaten olmasi gereken seyler. Zaten oyunun özelligi bu. Avrupa’da sistemler çok degisti. Birçok istatistik önümüze geliyor. Bunlara uymak zorundayiz. Sampiyonlar Ligi istatistiklerine yaklasmak zorundayiz. Türkiye’deki istatistiklerle, Sampiyonlar Ligi’nde zaten sansimiz olmaz. Zaten iki lig arasindaki sorunu oynadigimiz maçlarda yasiyoruz. Istatistikleri çok konusmak istemiyorum ama oradaki kosu mesafeleri, sprintler çok daha yukarida. Dortmund maçinda bile yüzde 80 bu seviyelere ulastik ama yine de tam olarak yakalayamadik. Burasi çok daha farkli bir kulvar. Oyun içinde çok daha baska seyler olmasi lazim. Bunu yakalamak istiyoruz. Çok iyi basladik ama sakatliklar takimi çok böldü. Sakatlarin dönmesi için ugrasiyoruz, hazirlanmalari gerekiyor ve bu durum da süreç gerektiriyor. Bizim de böyle bir süremiz yok. En çabuk iyilesenlerle en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Yarin oyun çok mu iyi olur, kazanir miyiz, kaybeder miyiz bilmiyorum. Ülkemize ülke puani kazandirmak istiyoruz ve umarim her sey istedigimiz gibi olur” diyerek sözlerini tamamladi.

(Bozhan Memis - Uygar Aydin - Mehmet Sirin Topaloglu/IHA)

Kaynak: İHA