Samsunspor'a Gönül Verenler Efsane Futbolcu Emin Kar'i Ugurlayacak

'Sevdam' dedigi kirmizibeyazli takimda futbolculuk, baskanlik, yöneticilik, menajerlik gibi birçok görevde bulunan ve geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybeden Emin Kar, gönülden baglandigi renklerle son yolculuguna ugurlanacak Takimiyla deplasmanina giderken 20 Ocak 1989 yilindaki otobüs kazasinda felç kalan ve çok sevdigi sahalardan uzak kalan Kar, Samsunspor tutkusu ile hafizalardan silinmeyecek.

Geçirdigi kalp krizi sonucu tedavi gördügü hastanede yasamini yitiren Samsunspor’un efsane futbolcusu ve eski baskani Emin Kar, son yolculuguna ugurlanacak.

Kar'in vefati, Samsunspor camiasinda büyük üzüntü yaratti. Trabzon'da amatör Yalispor'da forma giyerken 1981 yilinda Samsunspor'a transfer olan Emin Kar, transfer oldugu sezon sampiyonluk yasayarak TFF 1. Lig'de forma giyme firsati buldu.

Bugün "Süper Lig" olarak adlandirilan 1. Lig'de sampiyonluguna oynayan ve Samsunspor taraftarlarinca "efsane" olarak nitelenen kadronun degismezlerinden biri olan Kar, kaptanliga kadar yükseldi. Samsunspor'un Türkiye Kupasi finali oynadigi 1987-88 sezonunda 35 maça çikan defans oyuncusu Kar, sezonda 4 de gol kaydetti.

Malatyaspor deplasmanina giderken Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Mete Adanir, Muzaffer Badalioglu ve Zoran Tomiç ile otobüs sürücüsü Asim Özkan hayatini kaybettigi 20 Ocak 1989 yilindaki otobüs kazasinda, Emin Kar da yaralanan futbolcular arasindaydi. Türk futbol dünyasini yasa bogan kaza Emin Kar'i tekerlekli sandalyeye mahkum ederek yesil sahalardan uzaklastirsa da içindeki futbol askini hiç dindirmedi. Kazanin ardindan geçirdigi ameliyatlara ragmen bir daha ayaga kalkamayan Emin Kar, ''sevdam'' dedigi kirmizi-beyazli takimdan hiç kopmadi.

Samsunspor'un ligden düstügü 2005-2006 sezonunda takimda idari menajer olarak görev aldi. 2012-2013 sezonu basinda ise kulüp baskani oldu. 2014 yilinin Haziran ayinda yapilan olaganüstü kongrede yeniden seçilen Emin Kar, 7 Ekim 2014 tarihinde görevinden istifa etti.

Samsunspor'un eski baskani Ismail Uyanik ile 2018 yilinda kirmizi-beyazli takimda tekrar görev alan ve baskan yardimcisi olan Kar, ayni sezonun sonunda görevinden istifa etti.

Geçen hafta geçirdigi kalp krizi sonrasinda hastaneye kaldirilan Emin Kar'in ölüm haberini oglu Mustafa Kar, sosyal medya hesabindan duyurdu. 62 yasinda hayatini kaybeden Emin Kar'in cenazesi bugün Büyük Cami'de ikindi namazinin ardindan kilinacak cenaze namazi sonrasi topraga verilecek.

Kaynak: AA