Ordu Yeni Stadina Kavusuyor

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan, Ordu’da 2017 yilinda yapimina baslanan ve 20 bin seyirci kapasitesi bulunan, bünyesinde spor lisesi ile pansiyon barindiran yeni stadin, bu hafta açilmasi bekleniyor.

Uzun bir süredir müteahhit firmadan kaynaklanan problemler sebebiyle açilisi sürekli geciktirilen Yeni Ordu Stadi’nda bugün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Stadyum Denetleme Komisyonu üyeleri tarafindan inceleme yapildi. Incelemede saha zemininin durumu, tribünlere alinacak seyirci sayisi ve stadin güvenlik durumlu ele alindi. Komisyonun raporu dogrultusunda Çarsamba günü Il Spor Güvenlik Kurulu toplanacak. Alinacak karar Gençlik Spor Müdürlügü’ne, oradan TFF Yönetim Kuruluna iletilecek. Bir aksilik olmadigi takdirde TFF, Persembe veya Cuma günü kararini açiklayacak. Bugünkü incelemelerin ardindan ilk maçin bu hafta Pazar günü oynanabilecegi vurgulaniyor.

Ordu’nun TFF 3. Lig’de 3 takiminin olmasi, halen profesyonel futbol müsabakalarinin oynandigi 19 Eylül Stadinda her hafta müsabaka oynanmasindan dolayi saha zeminine istenilen ölçüde bakim yapilamamasi sebebiyle tepkilere sebep oluyordu. Yeni stadin futbol müsabakalarina açilmasi halinde 3. Lig’de mücadele eden 52 Orduspor’ ile Orduspor 1967, her iki stadi kullanabilecek.

Spor Lisesi de kurulacak

Görsellik ve kullanilabilirlik açisindan Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olan ve FIFA standartlarinda olan Yeni Ordu Stadi’nda, 25 loca ile 428’i kapali 554 araçlik otopark bulunuyor. 97 bin metrekare alan üzerine kurulan, toplam bedeli 161 milyon 752 bin TL olan ve tüm salon sporlarina da ev sahipligi yapacak olan yeni stadyumun bünyesinde ayrica, Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin katkisiyla 12 derslikli spor lisesi ile 70 ögrenicinin kalabilecegi pansiyon yer alacak. Denize 100 metre mesafedeki yeni stat, görsellik açisindan da üstün bir performans sunuyor.

Kaynak: İHA