Olimpiyat Sampiyonu Boksör Busenaz Sürmeneli Açiklamasi 'Zirveyi Korumak Istiyorum'

'3 Dünya, 5 Avrupa ve 1 Olimpiyat sampiyonlugum var. 2019'da en son yapilan Dünya Sampiyonasi'nda sampiyon oldum. 2021'de zirvedeyim. Zirvedeki yerimi korumak istiyoruz'

SELÇUK KILIÇ - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda altin madalya elde eden milli boksör Busenaz Sürmeneli, aralik ayinda Istanbul'da yapilacak Dünya Sampiyonasi'nda ayni basariyi göstererek zirvedeki yerini korumak istedigini söyledi.

Sürmeneli, dünya sampiyonasi hazirliklarinin iyi bir sekilde sürdügünü belirtti.

Olimpiyatlarin ardindan bir süre dinlenerek performans olarak inise geçmeyi planladiklarini ancak sampiyonanin Türkiye'de yapilacak olmasi nedeniyle bu düsüncelerinden vazgeçtiklerini ifade eden Sürmeneli, "Dünya Sampiyonasi Istanbul'da olunca tarihi firsati degerlendirmek istedim. Çok istiyordum kendi seyircim önünde dövüsmeyi, bu nedenle katilma karari aldik. Iyi çalisip forma girmek istiyorum. Ülkemde de Istiklal Marsi'ni okutmak için elimden gelen her seyi yapacagim." dedi.

Sürmeneli, uluslararasi organizasyonlarda birçok madalyasinin bulundugunu animsatarak, "3 dünya, 5 Avrupa ve 1 olimpiyat sampiyonlugum var. 2019'da en son yapilan Dünya Sampiyonasi'nda sampiyon oldum. 2021'de zirvedeyim. Zirvedeki yerimi korumak istiyoruz. Bir numarali oyuncuyum ve onu korumak için elimden geleni yapacagim." seklinde konustu.

- "Efsane olmak istiyorum"

Spor yasantisinda en iyi yere gelmek istedigini anlatan Sürmeneli, "Busenaz Sürmeneli, neden Naim Süleymanoglu, Halil Mutlu gibi efsane olmasin? Ben de onlar gibi efsane olmak istiyorum. Kiz çocuklarina örnek olabilmek istiyorum. 'Kadin isterse her seyi yapabilir.' imajini iletmek istiyorum." ifadelerini kullandi.

Sürmeneli, Dünya Sampiyonasi'nda takim halinde hedeflerinin büyük oldugunu da kaydederek, "Herkesin elinden gelen her seyi yapacagina inaniyorum. Takimima güveniyorum. Kisa sürede hazirliklara basladik. Herkesin teknik kapasitesi her seyi yerinde. Nice sampiyonlar çikacagina inaniyorum." diye konustu.

Kaynak: AA