Mugla Koylarini Kürekle Gezecekler

ABD, Kanada, Isviçre ve Isveç’ten Bodrum’a gelen 55 yas üzeri 11 kadin ile 1 erkek, Mugla’da mavi tur yapiyor.



En yaslisi 80, en genci 55 yasinda 12 master kürekçi, 15-24 Ekim tarihlerinde Istanbul, Bodrum ve Datça kiyilarinda kürek çekerek tarihi bölgeleri dolasiyorlar. Turun ilk etabinda Istanbul Haliç’te kürek çekip zamanlarinin bir kismini da sehrin tarihi bölgelerini ziyaret ederek degerlendiren kürekçiler, Bodrum’daki bir kürek kulübünün misafiri olarak Bodrum’a geldi.

Bodrum kiyilarinda kürek çeken sporcular, daha sonra Bodrum’dan feribotla Datça’ya geçecek. Kürekçiler dört gün boyunca Datça’nin dünyaca ünlü koylarinda kürek çekecekler ve ayni zamanda bölgedeki tarihi alanlari ziyaret edecekler. Kürekle yapilan ilk mavi tur oldugu dile getirilen bu yolculukta kürek kulübü, karadan tam teçhizatli bir treyler ve denizden iki tecrübeli kürekçinin kullandigi takip botu ile kürekçilere destek verecek.

Isviçreli kürekçi Kathleen Mary Berezin Istanbul Haliç’te yaptiklari turun ardindan Bodrum’a geldiklerini ifade ederek “Biraz dalga ve rüzgari dört gözle bekliyorum. Burada olmaktan dolayi çok mutluyum. Daha önce Türkiye’ye geldim. Çok güzel bir ülke, insanlar çok nazik. Yemeklerinizi çok seviyorum. Çok güzel mavi bir gökyüzü, günes var. Hava sicakligi 20 derelerin üzerinde ve bu yaz mevsimini daha uzun hale getiriyor.” seklinde konustu.



Turu düzenleyen acentenin sahibi Alper Ertübey, su bilgileri aktardi:

“Bu mavi yolculugun ilk kez kürekle yapildigi bir tur olacak. Buradan, yine Bodrum’dan baslamasi güzel bir tesadüf. Antik limanlara kürek çekerek ulasmayi planliyoruz. Istanbul’da basladik. Haliç’te ve adalarda kürek çektik. Bugün Bodrum Halikarnas’ta kürek çekecegiz. Yarindan itibaren de Bodrum Bitez kürek kulübünün ekibiyle birlikte Datça’dan Knidos Limani’na kadar 4 gün kürek çekmeyi planliyoruz.”

Kaynak: İHA