Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç, Trabzonspor Maçini Degerlendirdi Açiklamasi

'Simdi buraya art niyetle bir operasyon çekmeye birini yollasaydiniz buna benzer bir performans olurdu. Maç 23. dakikadan sonra bambaska bir yere seyretti.' 'Simdi Fenerbahçe camiasi ayaklanma zamani. Camiama sesleniyorum ne gücümüz varsa, ne gücünüz varsa omuz omuza verecegiz ve bu düzeni en kisa sürede yikmak için elimizden geleni yapacagiz. Yürüyüsse yürüyüs, sosyal medyada ise sosyal medya, federasyon gitmekse federasyona gitmek.' 'Artik, harekete geçme, ayaklanma zamani arkadaslar. Bunu yanlis yerlere çekmeyin. Fenerbahçe'nin haklarini koruma adina, camiamiz ve taraftarimizin bugün Sabiha Gökçen'e giderek ilk adimi atarak, böyle bir hazirlik oldugunu duyuyorum muhakkak bunu yapin arkadaslar.'

Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç, Süper Lig'de Trabzonspor'a 3-1 maglup olmalarinin ardindan maçin hakemi Ali Sansalan'a iliskin, "Simdi buraya art niyetle bir operasyon çekmeye birini yollasaydiniz buna benzer bir performans olurdu. Maç 23. dakikadan sonra bambaska bir yere seyretti." dedi.

Koç, maçin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, Fenerbahçeli taraftarlarin ve camianin sakin olmasini istedi.

Futbolcularin maçta terlerinin sonuna kadar mücadele ettigine isaret eden Koç, "Burada yumrugu masaya vurun, asin kesin, düdük astirin diyorsunuz o konulara gelecegim ama sakin olun. Bu takim, uzatmalarla beraber 80 dakika burada 10 kisi oynadi. Terinin son damlasina kadar savasti, 85. dakikaya kadar da maç ortadaydi. Sonra ne olduysa ondan sonra oldu. Penalti hakli bir penaltiydi o kismi. Belki de tek dogru karar oydu." diye konustu.

Koç, takimla gurur duyduguna isaret ederek, "Çocuklarin yanindan geliyorum hepsi çok öfkeli, çok kizgin. Ayni 30 milyon Fenerbahçelinin kizgin oldugu sebep. Simdi buraya art niyetle bir operasyon çekmeye birini yollasaydiniz buna benzer bir performans olurdu. Maç 23. dakikadan sonra bambaska bir yere seyretti. Bizim takimimiz 11 kisi ile maçin 23 dakikasi attigi gol, kaçirdigi goller, defanstaki durusu, ofanstaki paslasmalari uyum içerisinde mücadele eden savasan kendine inanan futbolculardan olusan bir kadro olarak çok iyi isler yapti. Bu maç on bire on bir bitseydi bizim burada galip ayrilmamamiz söz konusu degildi." ifadesini kullandi.

- "Hakem rezaleti artik bir norm olarak kabul ediliyor"

Öfkeli olmasina karsin kendisini kontrol etmek durumunda olduguna dikkati çeken Koç, söyle devam etti:

"Trabzon'u tebrik ediyorum ne olursa olsun 3 puani aldilar. 9. hafta itibariyla lider oldular. Ahmet Agaoglu'na da tesekkür ediyorum sicak misafirperverligi için. Ama kendisi de konusmus ne demis bilmiyorum. Onla, biz ve diger baskanlarin zaten hakem müessesiyle ilgili çok büyük sikintilarimiz var. Onlari zaten dile getiriyoruz. Bu müessesenin ne durumda oldugunu, ne kadar kokusmus oldugunu, çürümüs oldugunu, futbolda güven müessesesinin yerde olmasi, yerde olmasinin marka degerini etkilemesi, marka degerinin bu kadar zayifladigi bir ortamda yapilacak bir ihalede degerlerin düsmesi, sponsorluk degerlerinin düsmesi her sey düsüyor. Buradaki en önemli hususlardan bir tanesi de Türkiye'de futbolda kazanmanin veya kaybetmenin, düsmenin veya sampiyon olmanin sadece sahada belirlenmedigini her geçen gün daha da agir basarak kabul görerek norm haline gelmesi. Su gördügünüz olay Türk futbolunda yasanan hakem rezaleti artik bir norm olarak kabul ediliyor. Yani kaniksanmaya baslandi. Allah'tan son dönemde kulüpler bir ayaklandik."

Hakemler konusunda bir mücadele vereceklerini vurgulayan Koç, kendisinden daha yüksek sesle bu konuyu dile getirenlerden dolayi da sevinçli oldugunu söyledi.

Koç, bir kaç pozisyon üzerinden maç yorumlamak istemedigini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Haksiz yere atti, Altay'da o golü yemeseydi diyebilirsiniz. Çok sey diyebilirsiniz ama buradaki esas olay isin geneline, bütününe bakiyorum. Beni en çok rahatsiz eden sey bunu tribünden görerek söylüyorum ama asagiya inip çocuklarla konustuktan sonra daha net söylüyorum. Hakemin Fenerbahçeli futbolculara olan yaklasimi, vücut lisani, mimikleri, yani bir hakem mimiklerinden tuttugu tarafi ele verir mi? Bu noktaya geldik. Bizim oyuncularimiza olan kizgin, agresif tepkileriyle Trabzonspor'un oyuncularina daha sakinlestirici daha kucaklayici net belli. Ilkokula giden bir çocuk bile bunu görür. Dolayisiyla burada bir sikinti var."

Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasinda oynanan maça deginen Koç, "Rize'den de Galatasaray'dan da özür diliyorum ama buna deginmek zorundayim. Galatasaray bir gol yiyor net faul. Galatasaray üçüncü golü atiyor net faul. Maçi 8 dakika uzatmis üzerine 4 dakika koyuyor arka arkaya korner kullandiriyor. Orada Rize golü atsa Galatasaray camiasi ayaga kalkacak. Yani bunlar kaos ortami yaratmaya çalisiyorlar. En objektif sekilde bakmaya çalisiyorum. Ali Maçalan üstüne basarak söylüyorum Sansalan degil Maçalan. Geçen sene bizden Konya maçini almisti." diye konustu.

Koç, Fenerbahçeli taraftarlara birliktelik çagrisi yaparak konusmasini söyle sürdürdü:

"Simdi Fenerbahçe camiasi ayaklanma zamani. Camiama sesleniyorum ne gücümüz varsa, ne gücünüz varsa omuz omuza verecegiz ve bu düzeni en kisa sürede yikmak için elimizden geleni yapacagiz. Yürüyüsse, yürüyüs, sosyal medyada ise sosyal medya, federasyon gitmekse federasyona gitmek. Artik, harekete geçme, ayaklanma zamani arkadaslar. Bunu yanlis yerlere çekmeyin. Fenerbahçe'nin haklarini koruma adina, camiamiz ve taraftarimizin bugün Sabiha Gökçen'e giderek ilk adimi atarak, böyle bir hazirlik oldugunu duyuyorum muhakkak bunu yapin arkadaslar. Erken basladi tam kafamizi kaldirdik sistem oturttuk, aldik basimizi gidecegiz, yine bir anlamsiz, manasiz ve mantiksiz hakem performansi sonrasi yine bu noktaya gelindi. Biz buna bir yerde dur demek zorundayiz. Bizler kulüpler olarak bunun üzerinde zaten çalismalarimizi yapiyoruz. Bütün hakemleri bir gecede degistiremeyiz, ama bu hakemleri istedigimiz performansa, noktaya getirene kadar alacagimiz önlemlerle, bunlarin yarattigi kaotik ortami, güven erozyonu müessesini minimize edebiliriz. Gözlemciler açiklayacak verdikleri puanlari. Birden fazla gözlemci gerek sahada gerek televizyonda yapacak. Hakem atamalari öyle MHK baskani ya da iki kisinin bir araya gelmesiyle alacagi telefonlarla belirlenmeyecek, bu benim önerim."

- "Biz sampiyon olacagiz"

Takimin taraftarlarca Sabiha Gökçen Havalimani'nda karsilanmasini isteyen Koç, "Federasyon baskanini degistik, MHK baskanini degistik, kulüp baskanlarini degistik, antrenörler degisecek, sampiyonluklar kaçirilacak, küme düsmeler olacak. Ama o adamlarin hayatlari hiçbir sey degismemis gibi devam edecek. MHK baskanina da sesleniyorum inatlasmayin bizimle. Size el uzatiyoruz, dogru yol göstermeye çalisiyoruz bizle inatlasmayin. O hakeme Besiktas hakli serzeniste bulunuyor diye ayni hakemi bir daha veriyor. Bu is böyle olmaz. Dolayisiyla Fenerbahçe taraftarina sesleniyorum biz sampiyon olacagiz. Bunu kafaniza yazin. Bu takimdan ümidinizi kesmeyin. Her böyle tökezlemede isyanlar, bize ve oyunculara hakaretler kenetlenin. Bu gece gidebilenler Sabiha Gökçen'e gitsin." ifadesini kullandi.

- "Federasyona söylüyorum, sakin bana ceza vermeye kalkmayin"

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani (TFF) Nihat Özdemir'e karsi olumsuz konusmadigini, baskanlarin gelip gitmelerine ragmen düzenin ayni sekilde devam ettigini savunan Ali Koç, sunlari kaydetti:

"Bu adam bu maça atanmamaliydi. Bana agzini açsaydin böyle olmazdi diyecekler. Bizim tarzimi bu degil. Maçlardan önce konus, hakemi baski altina al. Muhtemel bir puan kaybetmede, beraberlikte, maglubiyette mazeretini üretmis ol. Hepimiz bunu yapsak bu is nereye gidecek?. Bu hakemlerin ne hakki var insanlarin emeklerini çalmaya. Nasil bir lükstür bu hiçbir sey olmuyor hep bize oluyor. Bize derken futbolun paydaslarina. MHK çatisi altindakilerine hiçbir sey olmuyor. Nasil bir is bu? Fenerbahçe taraftari rahat olun. Sakin olun, endisenizi biliyorum 2-3 senedir özellikle son 2 senedir bizi resmen katlettiler. Geçen sene 15 puanimiz çalindi. Bunlar piskin piskin hayatlarina devam ediyorlar. Federasyona söylüyorum, sakin bana ceza vermeye kalkmayin. Ben burada saygisizlik ve terbiyesizlik etmiyorum, durum tespiti yapiyorum. Hepimizin yaptigi bir durum tespiti. Federasyon baskaninin da çoguna katildigini düsünüyorum. Arkadaslar yaptigi toplantida ifade ettiler. Bu böyle gitmez. Ya çarpisarak degisecek, ya akli selim herkes omuz omuza verip degistirecek. Öyle ya da böyle bu sistem degisecek. Siz bize maç kaybettirirsiniz, Ali Koç baskanligi kaybeder, ayrilir camia desteklemez. Ama siz böyle devam etmeyeceksiniz. Bunu aklinizin bir yerine yazin. Bu 3 ayda mi olur 6 ayda mi olur 2 sezonda mi olur onu zaman gösterecek."

Kaynak: AA