Fenerbahçe Kafilesini Sabiha Gökçen Havalimani'nda Taraftari Karsiladi

Sarilacivertli kulübün baskani Ali Koç:'Maçin geneline bakiyorum, gelecek açisindan iyi bir sinyal olmadigi için artik Fenerbahçe için biçak kemige dayanmistir. Bizim artik kendi hakkimizi koruma zamanimiz gelmistir'

Süper Lig'in 9. haftasinda deplasmanda Trabzonspor ile karsilasan Fenerbahçe'yi, Istanbul'a dönüsünde taraftari karsiladi.

Sari-lacivertli takimin 3-1 kaybettigi maçin ardindan taraftarlari hakem kararlarina tepki için Sabiha Gökçen Havalimani'nda toplanmaya çagiran kulüp baskani Ali Koç; teknik direktör Vitor Pereira, takim kaptanlari Mesut Özil ve Altay Bayindir ile havalimani disinda takimi bekleyen taraftarlara seslendi.

"Böyle bir geceden sonra buraya gelmeniz bizim için paha biçilemez bir olaydir." sözleriyle konusmasina baslayan Koç, "Iste Fenerbahçe bu yüzden büyüktür. Sag olun, var olun. Bu bizim için degeri ölçülemeyecek kiymette. Çok tesekkür ediyorum. Gönül isterdi ki bir galibiyet sonrasi bizi burada kutluyor olsaydiniz. Ama burada çok büyük bir cosku var, çünkü olaylarin ve son iki senedir yasadiklarimizin farkindasiniz. Bu gece alacagimiz galibiyetin, lig tablosunda bize nasil ivme kazandiracaginin farkindaydik. Istenmeyen bir hakem atandi, sesimizi çikarmadik, çünkü hakem atamalariyla ilgili manipülasyon yapmiyoruz, yapmayacagiz. Hakkimizi korumak için is basa düstü. Takim 10 kisi, 80 dakika yüregini koydu ve mücadele etti. 12'ye 10 oynadik ama sonuna kadar oynadik. 11'e 11 maçi kaybetmemiz imkansizdi. Çok motiveydik. Sari kart takdirleri ortada." ifadelerini kullandi.

Ali Koç, maçin hakeminin sari-lacivertli takimin kaptani Luiz Gustavo'ya ve Trabzonsporlu Anthony Nwakaeme'ye yaklasiminin farkli oldugunu iddia ederek, söyle konustu:

"Avrupa'nin her liginde oynatilacak pozisyonda en önemli oyuncularimizdan birine kirmizi kart gösterildi. Maçin geneline bakiyorum, gelecek açisindan iyi bir sinyal olmadigi için artik Fenerbahçe için biçak kemige dayanmistir. Bizim artik kendi hakkimizi koruma zamanimiz gelmistir. Fenerbahçe kendi haklarini kendi korumaya mahkum edildigi zaman bunu nasil korudugunun da örneklerini geçmiste vermistir. Sizden ilk ricam, bu hafta içinde bizden gelecek bilgileri yakindan takip edin, tekrar toplanmamiz gerekecek. Ikinci olarak, persembe günü çok önemli maçimiz var, onun için bu takim kendini toparlayacak, siz de her türlü destegi vereceksiniz ve oradan zaferle çikacagiz. Ama artik bize yapilan haksizliklari, yapanlarin yanina birakmayacagiz. Bunun bir bedeli olacak. Sonuna kadar mücadele verecegiz."

Çabalarinin adil rekabet için oldugunun altini çizen Fenerbahçe Kulübü Baskani, "Büyük resmin degismesi gerek. Bugün 100 milyar liraya yakin bahis oynaniyor. Bunun bununla alakasi var mi sonuna kadar arastirilmali. Futbola kastetmeye çalisan FETÖ gibi bir örgüt hala bu islerin içinde mi? Hakemler üzerinden kaos mu olusturulmaya çalisiliyor? En derin noktasina kadar bakilmali. Bizler kendi hakkimizi kendimiz korumamiz gerek diyorsak burada büyük bir sikinti var. Sistemin bastan asagiya degismesi gerek." degerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira da "Sizin için savasacagiz, aile için savasacagiz. Hep beraber, omuz omuza sizlerin de destegiyle bu savasi verip sampiyonluga ulasacagiz. Bu muhtesem duygulari yasattiginiz için sahsim ve takimim adina tesekkür ediyorum. Hayatimda gördügüm en muhtesem taraftarlar sizlersiniz." seklinde konustu.

Takim kaptanlarindan Mesut Özil ise "Çok üzgünüz ama suna inaniyorum persembe günü tüm takim olarak elimizden geleni yapacagiz ve maçi kazanacagiz. Insallah siz arkamizda oldukça bu takim bu sene sampiyon olacak." ifadelerini kullandi.

Sari-lacivertli takimin file bekçisi Altay Bayindir, "Duygularimiz kabarik vaziyette, sizin ne kadar istediginizin farkindayiz, biz de bu bilinçle sonuna kadar mücadele edecegiz. Ne istediginizin ne kadar istediginizin farkindayiz, bunu bilin yeter. Bu aksam için özür dileriz, insallah sonu sampiyonlukla güzel bir sekilde biter." seklinde konustu.

Kaynak: AA