Çapanoglu, Vücut Gelistirme Sampiyonasina Iddiali Hazirlaniyor

Malatyali sporcu Edip Çapanoglu, Istanbul’da yapilacak olan Türkiye Vücut Gelistirme Sampiyonasina iddiali hazirlaniyor.

Türkiye Vücut Gelistirme Sampiyonasi 2022 Mart veya Nisan ayinda Istanbul’da gerçeklestirilecek. Sampiyonaya da Malatya’yi temsil edecek olan 24 yasindaki sporcu Edip Çapanoglu, iyi bir derece ile kente dönmeyi hedefledigini kaydetti.

Malatya’da bir otelin fitness salonunda egitmenlik de yapan Çapanoglu, ’’Yillardir spora devam ediyorum. Küçük yastan beri bu spora merakliyim. Bu spora sevgim vardi. Hem mesleki anlamda hem ’de kariyer olarak fitness ile ugrasiyorum. Yaklasik 12 yildir emek veriyorum” dedi.



“Dünya sampiyonasinda Malatya ‘yi temsil etmek istiyorum”

Sporcu Çapanoglu, Türkiye sampiyonasina hazirlandigini belirterek, “Türkiye sampiyonasinda derece yapmayi hedefliyorum. Ilk 6’ya girdikten sonraki hedefim ise milli takim seçmeleri. Dünya sampiyonasinda derece yapmak için çaba gösteriyorum. Türkiye sampiyonasinda Malatya’mizi temsil ettikten sonra dereceye girip sonrada Dünya sampiyonasinda iyi bir derece elde ederek kariyerimi yükseltmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Fitness sporundan gençler asla vazgeçmesin”

Çapanoglu, sporcu gençlere tavsiyede de bulundu. Çapanoglu, “Bu spor Türkiye’de biraz masrafli bir spor dali. Biz bu konuda biraz zorlaniyoruz ama yine de hiçbir sekilde vazgeçmiyoruz. Gençler, iyi bir vücuda sahip olmalari istiyorlarsa yarismalara katilmak istiyorlarsa disiplinli bir sekilde spor yapmalari gerekiyor. Antrenman, beslenme uyku düzeni her seylerini bu spora vermeleri gerekiyor. Hedeflerine kilitlenmeleri lazim. Ne olursa olsun asla vaz geçmesinler. Maddi sikintilar olabilir. Salon eksikligi olabilir. Bunlari bahane etmeden, bu sporu yapmalarini tavsiye ediyorum " diye konustu.

Kaynak: İHA