Busenaz Sürmeneli'nin Adi Bayburt'ta Spor Salonuna Verildi

Olimpiyat sampiyonu milli boksör:'Bana ve bu takima dua edin, güvenin. Istanbul'da da yine Istiklal Marsi'mizi gümbür gümbür okutacagiz'

Olimpiyat sampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin adi, Bayburt'ta bir spor salonuna verildi.

Bayburt Üniversitesince 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda altin madalya kazanan Busenaz Sürmeneli'nin isminin, üniversitenin spor salonuna verilmesi dolayisiyla tören düzenlendi.

Egitim Fakültesinin konferans salonunda düzenlenen törende konusan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, üniversitenin spor açisindan çok önemli bir bulusmaya ev sahipligi yaptigini söyledi.

Mete Gazoz'un olimpiyat altiniyla baslayan sürecini Busenaz'in tamamladigini belirten Türkmen, "Iki altin madalyayla biz ülke olarak 15 sira geçtik. Busenaz'in bizimle paylastigi madalya, tüm dünyada yakin bir biçimde takip edilen ve ülkelerin gücünü gösteren o siralamada Türkiye'nin 15 ülkenin önüne geçmesini sagladi. O madalya, bu kadar önemli bir sonucu sagliyor. Bu altin madalya sadece boks bransinda degil, pek çok açidan tarihi bir madalya oldu. Bu madalya sahibini üniversitemizde agirliyor olmak bizim için çok büyük bir ayricalik." diye konustu.

Rektör Türkmen, Busenaz'in yüksek lisans egitimi için de Bayburt Üniversitesini tercih ettigini kaydederek, üniversitelerini tercihinden dolayi milli sporcuya tesekkürlerini sundu.

Busenaz'in adini spor salonuna verme kararini, sporcunun yüksek lisans için üniversitelerini tercihinden önce aldiklarini aktaran Türkmen, "Yani biz Busenaz'a 'Spor salonuna ismini verecegiz.' diye bir sey söylememistik. Ama Busenaz bizi tercih etti. Busenaz her seyden önce bu topraklarin çocuguydu, Trabzonlu. Bizim üniversitemiz spor anlaminda pek çok ayirt edici vasfa sahip. Bayburt Üniversitesi, spor dedigimiz zaman tercih edilmesi gereken, alti çizilmesi gereken bir üniversite." ifadelerini kullandi.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli ise olimpiyat madalyasini kazanabilmek için 13 yil gece gündüz çalistigini söyledi.

Olimpiyatlara katilmadan önce sakatlik yasadigini belirten Busenaz Sürmeneli, sunlari kaydetti:

"Ben elimden ameliyat oldugumda doktorum bana 'Elini vurmadan istedigin her seyi yapabilirsin.' demisti. Elim alçidaydi, ben ertesi gün kalkip antrenmanlara gittim. Çünkü bu benim çocukluk hayalimdi. Bunun için sabah aksam ne gerekiyorsa yaptim. Ne yapabiliyorsam en iyisini yapmaya çalistim. Agladigim zamanlar oldu. Antrenörümle kavga ettigim zamanlar oldu. Ama hiçbir zaman pes etmedik. Çünkü bu madalyayi hedefliyorduk. Gittik, aldik ve geldik. Yari finalden önce 'Bekleyin Türkiye'm, o madalya bize gelecek.' demistim. Siz beklediniz, bize de getirmek nasip oldu."

Busenaz Sürmeneli, üniversitenin spor salonuna ismi verildigi için duydugu gurur ve mutlulugu dile getirerek, "Böyle yerlere belki de çocuklarimin, torunlarimin elinden tutup bahçesinde gezmek, 'Oglum, kizim, burada benim adimin oldugu salon var.' demek nasip olacak. Umarim herkese bu tür duygular nasip olur. Size madalyamla birlikte geldim. Bu madalya herkese umut isigi olsun. Ben bu sporla hiçbir zaman pes etmemeyi ögrendim. Yani ilk raundu kaybedebilirim ama ikinci raundu aslanlar gibi çikar dövüsürüm. Kaybetsem bile dövüsürüm ben, her zaman iyi bir Busenaz izletmeye çalistim. Yapabildigimin en iyisini yapmaya çalistim. Allah da bana böyle güzellikleri görmeyi nasip ediyor." degerlendirmesinde bulundu.

Aralik ayinda dünya sampiyonlugu için yeniden ringe çikacagini ifade eden basarili sporcu, "Aslinda ben bu sezonu kapatmistim, katilmayacaktim ama Istanbul'da olacagini ögrendim. Bazi kisilere söz vermistim, 'Sizi daha çok aglatacagim.' diye, bu Dünya Sampiyonasi'nda da sizi tekrar aglatmak istiyorum. Bana ve bu takima dua edin, güvenin. Istanbul'da da yine Istiklal Marsi'mizi gümbür gümbür okutacagiz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan milli sporcunun isminin verildigi salon gezildi.

Kaynak: AA