Ayak Tenisinde Sampiyon Pamukkale'de Belirlendi

Pamukkale Belediyesinin ev sahipliginde yapilan ilk Ayak Tenisi Türkiye Sampiyonasi finalleri nefesleri kesti. 21 bölge sampiyonu takimin katilimi ile gerçeklesen bu önemli organizasyonda sampiyonluga Bingöl Solhanspor takimi ulasirken, Denizli Pamukkale Belediyesi Atletic takimi ikinci, KKTC Lefkosa ise üçüncü oldu.

Spor konusunda önemli yatirimlarin yani sira birçok bransta sampiyonalara talip olan Pamukkale Belediyesi, Ayak Tenisi Türkiye Sampiyonasi Finallerini basariyla gerçeklestirdi. ilk ulusal etkin olma özelligine sahip olan önemli organizasyona, 18 bölge sampiyonu ve 2 KKTC sampiyonu takim ile ev sahibi Denizli takimiyla birlikte toplam 21 ekip katildi.

Kinikli Spor Tesisleri’nde gerçeklesen sampiyonada heyecan oldukça yüksekti. Açilista Denizlispor’un efsane futbolculari Ali Yalçin, Veli Acar, Levent Kartop, Yasar Isik ve Bülent Ertugrul ile törene katilan protokol üyeleri gösteri maçi yaparak etkinlige renk katmislardi.

2 gün süren heyecanda sampiyonluga ulasan takimlar belirlendi. Zorlu mücadeleler sonunda final grubuna Bilgöl Solhanspor, Denizli Pamukkale Belediyesi Atletic, KKTC Lefkosa Karmasi ve Kütahya Merisa Ormanspor takimlari kaldi. Büyük heyecanin yasandigi Ayak Tenisi Türkiye Sampiyonasi Finalleri’nde mutlu sona ulasan takim finalde Denizli Pamukkale Belediyesi Atletic takimini 2-0 yenen Bingöl Solhanspor oldu. Bu sonuçla sampiyonlugu Bingöl temsilcisi kazanirken, Denizli Pamukkale Belediyesi Atletic takimi ikinci, KKTC Lefkosa Karmasi üçüncü ve Kütahya Merisa Ormanspor ise dördüncü oldu. Ilk Türkiye Sampiyonasi’nda ilk 2’ye kalan Bingöl Solhanspor ve Denizli Pamukkale Belediyesi Atletic takimlari ülkemizi Kasim ayinda, yeri daha sonra belirlenecek olan Avrupa Ayak Tenisi Sampiyonasi’nda temsil edecek. Dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari törenle verildi.



Baskan Avni Örki’ye tesekkür ettiler

Ayak Tenisi Türkiye Sampiyonasi Finalleri’ni kazanan Bingöl Solhanspor’un oyuncularindan Serdar Demir, “Bu ilk turnuvaya ev sahipligi yapan Pamukkale Belediyesine ve baskan Avni Örki’ye misafirperverlikleri için tesekkür ederim. Biz bu ilk kupayi Bingöl’ün Solhan ilçesine götürmekten dolayi çok mutluyuz. Buradan güzel anilarla ayriliyoruz” dedi.

Sampiyonada ikinciligi kazanan Denizli Pamukkale Belediyesi Atletic takiminin sporcusu Halil Mert ise “Ilimizde yapilan sampiyonayi kazanmak istiyorduk. Ancak finalde Bingöl takimi ile verdigimiz mücadeleden istedigimizi alamadan ayrildik. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu bransa desteklerinden ve ev sahipliginden dolayi Pamukkale Belediyesine ve baskanimiz Avni Örki’ye tesekkür ederim” diye konustu.



Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ise, spor ve sporcunun her zaman yaninda olduklarini belirterek, “Pamukkale Belediyesi olarak ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Ayak Tenisi’nin ilk Türkiye Sampiyonasi’na ev sahipligi yaptik. Ülkemizin dört bir yanindan gelen sporcular ilçemizde sampiyonluk için kiyasiya mücadele verdiler. Sonunda Bingöl’ü temsil eden Solhanspor takimi sampiyon olurken, Pamukkale Belediyesi Atletic takimimiz ikinci oldu. Bu iki takim ülkemizi Avrupa arenasinda temsil edecek. Bu güzel etkinlige katilan ve dereceye giren herkesi kutluyorum. Pamukkale Belediyesi olarak bu ve benzeri etkinlikleri gerçeklestirmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA