Antalyaspor Kulübünden Hakem Mete Kalkavan'a Tepki Açiklamasi

'Camiamizla sorunu olduguna inandigimiz Mete Kalkavan'in bir daha bizim müsabakalarimiza verilmesini istemiyor, Kulüpler Birligi'nde defalarca dile getirildigi gibi, gözlemcilerin hakemlere verdigi notun açiklanmasini bekliyor, biz de Mete Kalkavan'a verilen notu merak ediyoruz' 'VAR artik sahada verilen karar sonrasi adalet terazisindeki kefeleri esitleyen bir mekanizma olmaktan çikmis, suya sabuna dokunmayan, sahada hakli olan tarafi degil hakemi koruyup kollayan bir mecra haline gelmistir'.

Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig'in 9. haftasinda Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda 2-2 kaldiklari maçi yöneten Mete Kalkavan'a kararlari nedeniyle tepki gösterdi.

Antalyaspor Yönetim Kurulunun "Vicdan 'VAR' mi?" basligiyla yaptigi yazili açiklamada, vicdanlari rahatsiz eden bir Mete Kalkavan yönetimi ile karsi karsiya kalindigi kaydedildi.

Kalkavan'in yönettigi son 5 Antalyaspor maçinda sadece 1 puan alabildiklerini, 4 oyuncunun da kirmizi kart nedeniyle ihraç edildigi animsatilan açiklamada, "Camiamizla sorunu olduguna inandigimiz Mete Kalkavan'in bir daha bizim müsabakalarimiza verilmesini istemiyor, Kulüpler Birligi'nde defalarca dile getirildigi gibi, gözlemcilerin hakemlere verdigi notun açiklanmasini bekliyor, biz de Mete Kalkavan'a verilen notu merak ediyoruz. " denildi.

Zorlu ekonomik sartlarda olaganüstü bir çaba göstererek mali anlamda ayakta durmaya, sponsor bulmaya, projeler gelistirmeye ve Türk futboluna yeni yetenekler sunmaya gayret ettikleri vurgulanan açiklamada, bu çabalarin acemice, anlamsiz ve iyi niyetle bagdastiramadiklari kararlar ile yerle bir edilmesini kabul etmekte zorlandiklarina dikkati çekildi.

Sivasspor karsisinda iki taç atisi ile Mete Kalkavan'in karsilarina çiktigina isaret edilen açiklamada, sunlar belirtildi:

"10. dakikada top oyuncumuz Bünyamin'in elindeyken taç atisina izin vermeden uyarmak yerine atisi yaptirip oyuncumuza sari kart gösteren, önleyici hakemlik uygulamasindan uzak, kontrolü ve konsantrasyonu belli ki kaybolmus bir hakem uygulamasi gördük ve arkasindan rakibimizin golü geldi. Yetmedi 45+4'üncü dakika oynanirken maçin hakemi Mete Kalkavan, taç atisini lehimize verdiginde oyuncularimizin kimi durdu, kimi ileriye dogru hamle yapti. Ancak anlik bir kararla atis el degistirildi, hakem kontrolü tamamen kaybetti. Devaminda da eksik yakalanan takimimiz golü yedi."

Yenildikleri maçlarda bile iyi yönetim gösteren hakemi TFF'ye resmi yazarak kutlayan bir camia olduklarinin alti çizilen açiklamada, "Bizler hak ettigimizden fazlasinin baskasinin hakki oldugunu bilecek kadar onurlu durus gösteren bir camiayiz. Fakat bizim artik sahadaki adalete olan inancimiz kayboldu. Geçtigimiz hafta UEFA hakem egitmeni ve MHK Egitim Danismani Jaap Uilenberg'in de açikça faul oldugunu dile getirdigi pozisyonda Adana Demirspor futbolcusunun oyuncumuzu nizami olmayan hareketle düsürüp golü atmasina sessiz kalan VAR'a nasil inanalim? Anlik karar degistirip oyuncularimizi rakibe hazirliksiz yakalatan hakemin adaletine nasil güvenelim? VAR artik sahada verilen karar sonrasi adalet terazisindeki kefeleri esitleyen bir mekanizma olmaktan çikmis, suya sabuna dokunmayan, sahada hakli olan tarafi degil hakemi koruyup kollayan bir mecra haline gelmistir. Her firsatta dile getirdigimiz gibi hakemlerden önce MHK sisteminin degismesi gerektigine olan inancimizi tekrarliyoruz. Burada önemli olan artik VAR'in olmasi degildir. Önemli olan ön yargi, iyi niyet, adalet 'VAR'midir. En önemlisi ise vicdan 'VAR'midir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA