Ugurcan Çakir Açiklamasi 'Lider Oldugumuz Için Çok Mutluyuz'

Trabzonspor takim kaptani kaleci Ugurcan Çakir, Fenerbahçe’yi yenip lider olduklari için mutlu olduklarini söyledi.

Süper Lig’in 9. haftasinda sahasinda Fenerbahçe’yi 3-1 maglup eden Trabzonspor’da takim kaptani kaleci Ugurcan Çakir, maç sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Çakir, gerçekten Fenerbahçe’yi yenmek istediklerini belirterek, "Lider olmak istiyorduk. Bizim için önemli bir firsatti, erken bir gol yedik. Ondan sonra oyunu dengeledik, kirimiz karttan sonrada oyunun tamamen hakimi bizdik. Çok mutluyuz taraftarlarimiza armagan olsun. Çok iyi desteklediler. Çok mutluyuz takim halinde lider oldugumuz için galip geldigimiz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandi.

Yasanan sakatliklarla ilgili olarak ise Ugurcan Çakir, "Iyi bir kadromuz var. Oynayanlar kadar oynamayanlarda degerli. Herkese sans geliyor. Sakatliklar oluyor ama olmasin isteriz ama oluyor. Onlarin yerine oynayan arkadaslar ellerinden geleni yapacaktir. Iyi bir kadromuz var. Bu galibiyet bizi takim olma yolunda hizlandirdi "dedi

Galibiyet sonunda üçlü çektirmesiyle ilgili olarak ise basarali kaleci, "Lider olmak çok güzel çok özel bir duygu. Taraftarlarimiz bugün çok iyiydi. Onlara kolbasti oynayarak küçük bir hediye vermek istedik. Onlara armagan olsun" seklinde konustu.



Fenerbahçe kalecisi Altay ile arkadasligi ile ilgili sorulan soruya ise Ugurcan Çakir, "Altay benim arkadasim. Milli takimda rekabet halindeyiz ama o benim arkadasim. O oynadigi zaman ben onu desteklerim. Ben oynadigim zaman o beni destekler. Medyada çikanlari pek okumuyorum. Bugün rakiptik mücadele ettik ama milli takimda arkadasiz. Milli takim çok özel bir yer, kim oynarsa oynasin orda bulunmak bile çok özel. Ülkemizin formasini giymekten çok gururluyum. Altay’da bence ayni sekilde böyle düsünüyordur. Medyada okunani pek bakmiyor. Altay ile de iyi bir arkadasligim var" ifadelerini kullandi.

"3 puaninin kazanilmasi bundan sonraki süreçte ne anlama geliyor?" sorusuna ise Ugurcan Çakir, "Lider olmak çok önemli. Bizim daha iyi takim olma yolunda hizlandiriyor. Büyük maçta galip gelmek takim olmamizi biraz daha hizlandiriyor. Namaglup sekilde ilerliyoruz. Bu maçin anlam kazanmasi için Göztepe maçini yenmemiz gerekiyor. Daha çok erken 9. haftayi oynadik. Bir seyleri söylemek için ama her maçtan galip ayrilmak istiyoruz" dedi.

Hakem Ali Sansalan ile yasadigi diyalogu da anlatan Ugurcan Çakir, "Bence çok iyi bir maç yönetiyordu. Bence etkilenecek bir sey yok dedim. Izle eger hakkimizsa biz hakkimiz olani istiyoruz. Hakkimiz degilse zaten bize çalmasin. Benim derdim düsüncem o, hakemde öyle söyledim. Sonra bakti kararini verdi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA