Trabzonspor'un Takim Kaptani Ugurcan Çakir Açiklamasi 'Lider Olmak Özel Duygu'

'Takim halinde lider oldugumuz için, galip geldigimiz için çok mutluyuz. Lider olmak çok güzel, çok özel bir duygu'

Süper Lig'in 9. haftasinda konuk ettigi Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Trabzonspor'un takim kaptani Ugurcan Çakir, lider olmanin çok güzel, çok özel bir duygu oldugunu söyledi.

Ugurcan Çakir, maçin ardindan basin mensuplarina yaptigi açiklamada, karsilasma öncesi Fenerbahçe'yi yenmek ve lider olmak istediklerini belirterek, "Bizim için önemli bir firsatti, erken bir gol yedik. Ondan sonra oyunu dengeledik. Kirmizi karttan sonra da oyunun tamamen hakimi bizdik. Çok mutluyuz, taraftarlarimiza armagan olsun." diye konustu.

Taraftarlarin kendilerine çok iyi destek verdigini ifade eden bordo-mavili kaleci, "Takim halinde lider oldugumuz, galip geldigimiz için çok mutluyuz. Lider olmak çok güzel, çok özel bir duygu. Taraftarlarimiz bugün çok iyiydi. Onlara kolbasti oynayarak küçük bir hediye vermek istedik. Onlara armagan olsun." ifadelerini kullandi.

Ugurcan, yasanan sakatliklarla ilgili ise sunlari kaydetti:

"Iyi bir kadromuz var. Oynayanlar kadar oynamayanlar da degerli. Herkese sans geliyor. Sakatliklar oluyor. Olmasin isteriz ama oluyor. Onlarin yerine oynayan arkadaslar ellerinden geleni yapacaktir. Iyi bir kadromuz var. Bu galibiyet bizi takim olma yolunda hizlandirdi."

- "Altay benim arkadasim"

Fenerbahçe kalecisi Altay Bayindir'la arkadasligiyla ilgili olarak ise Ugurcan Çakir, su ifadeleri kullandi:

"Altay benim arkadasim. Milli takimda rekabet halindeyiz ama o benim arkadasim. O oynadigi zaman ben onu desteklerim, ben oynadigim zaman o beni destekler. Medyada çikanlari pek okumuyorum. Bugün rakiptik, mücadele ettik ama milli takimda arkadasiz. Milli takim çok özel bir yer. Kim oynarsa oynasin orada bulunmak bile çok özel. Ülkemizin formasini giymekten çok gururluyum. Altay da bence böyle düsünüyordur."

- "Daha çok erken"

Her maçtan galip ayrilmak istediklerini söyleyen Ugurcan, "Büyük maçta galip gelmek takim olmamizi biraz daha hizlandiriyor. Namaglup sekilde ilerliyoruz. Bu maçin anlam kazanmasi için Göztepe maçini kazanmamiz gerekiyor. Bir seyler söylemek için daha çok erken ama her maçtan galip ayrilmak istiyoruz." diye konustu.

Ugurcan Çakir, penalti noktasinda hakem Ali Sansalan ile yasadigi diyalogu da anlatarak, "Bence çok iyi bir maç yönetiyordu. Ben de 'Etkilenecek bir sey yok' dedim. Izle, eger hakkimizsa biz hakkimiz olani istiyoruz. Hakkimiz degilse zaten bize çalmasin. Benim derdim düsüncem o. Hakeme de öyle söyledim. Sonra bakti, kararini verdi." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA