Toprak Razgatlioglu, Arjantin'deki Ikinci Yarista Üçüncü Oldu

Milli motosikletçi Toprak Razgatlioglu, Dünya Superbike Sampiyonasi'nin Arjantin'deki 12. ayaginda kosulan ikinci yarista üçüncü oldu.

Toprak Razgatlioglu, Arjantin'in 4,2 kilometre uzunluga sahip San Juan Villicum Pisti'ndeki ikinci yarisa birinci cepten basladi.

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takimi adina yarisan Toprak Razgatlioglu, büyük çekismenin yasandigi yarista damali bayragi üçüncü sirada geçti.

Yarista, Ducati pilotu Scott Redding birinciligi, Kawasaki pilotu Jonathan Rea ise ikinciligi elde etti.

Arjantin'de dün gerçeklestirilen ilk yarisi ve bugünkü Superpole yarisini kazanan Toprak Razgatlioglu, genel klasmanda 531 puanla en yakin rakibi Jonathan Rea'nin (501) 30 puan önünde bulunuyor.

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlioglu, Arjantin'de sergiledigi performansla sezonun Endonezya'daki son ayak yarislari öncesinde sampiyonluk için yakaladigi önemli avantaji korudu.

Toprak Razgatlioglu, yarisin ardindan yaptigi açiklamada, "Gerçekten üçleme yapmaya çok yakindim. Her turda zorladim Redding'i, ikinciligi de almaya çalistim ama olmadi. Üçüncülük de iyi bir sonuç, kolay bir yaris olmayacagini söylemistim." diye konustu.

Kaynak: AA