Sporun Yeni Adresi Civil Civil!

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yildirim’a kazandirilan Vakif Bera Kent Parki bünyesinde yer alan, içinde futbol sahalari, basketbol, boks ve güres branslarina özel spor salonlari ile egitim salonlarinin bulundugu Spor Kompleksi hem bölgedeki amatör kulüpler hem de Büyüksehir Belediyespor Kulübü tarafindan yogun olarak kullanilmaya basladi.



Bursa’nin yeniden yesille anilan bir kent olmasi hedefiyle Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yildirim’a kazandirilan Vakif Kent Parki’nin ikinci etabi olan spor tesisleri ilçeye ayri bir dege katti. Yildirim’in Vakif, Isabey, Sirinevler ve Demetevler mahalleleri arasinda yer alan ayni zamanda Kestel ve Gürsu ilçelerine de sportif anlamda katki saglayan Vakif Bera Spor Tesisleri bünyesinde bin 900 kisi kapasiteli tribünü de bulunan iki adet nizami suni çim futbol sahasi bulunuyor. Yaklasik 3 bin 600 metrekare alan üzerine insa edilen Spor Salonu ve Egitim Merkezi binasinda da biri uluslararasi standartlara uygun 800 metrekare alanli olmak üzere 2 basketbol sahasi, boks salonu, güres salonu, fitness salonu, kafeterya, 9 adet derslik, genel amaçli spor salonu, her brans için soyunma odalari ve duslar yer aliyor. Yapimi kisa süre önce tamamlanan tesisler, bölgedeki amatör spor kulüpleri ile Bursa Büyüksehir Belediyespor Kulübü tarafindan yogun olarak kullanilmaya basladi.

Amatör spor kulüplerinin resmi müsabakalarinin yaninda tesisler salon sporlarinin farkli branslarina da ev sahipligi yapiyor.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, beraberindeki Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz ile birlikte tesisleri gezip, idman yapan sporcularla sohbet etti. Önce bu yil süper lige çikan Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nün basket takimini ziyaret eden Baskan Aktas, sporcularla sohbet edip, daha sonra hava atisini yaptigi idman müsabakasini izledi. Yine idmanlarini tesislerde yapan küçük güresçiler ve karatecileri ziyaret eden Baskan Aktas, amatör liglerde mücadele veren Demetevlerspor ile Mustafakemalpasa 2014 Spor Kulübü karsilasmasinda baslama vurusunu yapip bir süre karsilasmayi izledi.

Vakif Bera Kent Parki’nin yesil alan düzenlemeleri, göleti, kafeteryasi, eglence merkezi, piknik alanlari, yürüyüs yollari ve en önemlisi de spor tesisleri ile 250 dönümlük mükemmel bir alana dönüstügünü belirten Baskan Aktas, spor tesislerinin de yogun olarak kullanildigini söyledi.

Tesislerin Vakif Mahallesi basta olmak üzere bölgedeki amatör kulüplere hizmet verdigini dile getiren Baskan Aktas, “Bu kadar yogun olarak kullanilmasiyla ne kadar dogru ve hayirli bir yaptirim yaptigimizi gördük. Ufak tefek eksiklerimiz var onlari da kisa sürede tamamlayacagiz. Tesislerin olusmasinda katkisi olan Sayin Cumhurbaskanimiza, Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na ve Yildirim’daki kulüplerin eksiklerinin giderilmesi noktasindaki katkilari nedeniyle Oktay Baskanimiza çok tesekkür ederim. Tesislerimizin hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz da özellikle bölgedeki amatör kulüplerin böyle bir tesise çok ihtiyaci oldugunu hatirlatarak, tesisleri Yildirim’a kazandiran Baskan Aktas’a tesekkürlerini iletti.

Kaynak: İHA