Sampiyon Milli Atici, Akademik Hayatini Da Basariyla Sürdürüyor

KTO Karatay Üniversitesi Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Bölümü 4. sinif ögrencisi olan, Isletme Bölümünde de egitim alarak çift ana dal yapan milli atici Deniz Üstündag: 'Düzenli çalisma, azim, kararlilik ve sabirla bir yil boyunca 6'sar saatten, haftada 34 gün antrenman yaparak yarismalara katildim. Ilk senemde dereceler elde ettim ve milli takima girdim' 'Profesyonel spor ile egitim bir arada zorluyor ama cimnastige göre aticilik daha rahat. Ayrica sporun derslere de konsantrasyon ve sakinlik yönünden faydalari var'

SERHAT ÇETINKAYA - Konya'da yasayan milli atici Deniz Üstündag, skeet bransinda elde ettigi uluslararasi basarilarla dikkati çekerken, tam burslu egitim gördügü üniversitesinde de çift ana dal yapiyor.

Sporcu bir ailede yetisen 21 yasindaki Üstündag, 6 yasinda cimnastikle basladigi spor hayatina 12 yasindan sonra aticilikla devam etti.

Takim halinde Avrupa Sampiyonasi üçüncülügü, Dünya Kupasi üçüncülügü ve Tüm Dallar Dünya Kupasi sampiyonlugu sahibi Üstündag'in onlarca madalya ile kupasi bulunuyor.

Spordaki basarilarini egitim hayatinda da sürdüren Üstündag, ilkokul, ortaokul ve lise egitimlerini tam burslu tamamladi. Ay-yildizli sporcu, bölüm 3'üncüsü oldugu üniversitesinde 1 kez "seref ögrencisi" ve 2 kez de "yüksek seref ögrencisi" seçildi.

Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi'nde de tam burslu okuyan Üstündag, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Bölümünde gördügü egitimin yaninda Isletme Bölümünde çift ana dal yapiyor.

- Üstündag: "Ilk senemde dereceler elde ettim ve milli takima girdim"

Bir arada yürüttügü spor ve egitim hayatindaki basarilariyla örnek olan 4. sinif ögrencisi Üstündag, AA muhabirine, hedefinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu söyledi.

Skeet bransina geçmeden önce bir altyapiya sahip olmanin kendisine avantaj sagladigini belirten Üstündag, cimnastik, tenis, yüzme gibi dallarla spora baslanabilecegini dile getirdi.

Yaptigi sporda en önemlisinin dikkat oldugunu ve saliselerle yaristiklarini kaydeden Üstündag, "Skeet tüfekle yapilan bir spor. 19'ar metrede iki tane kule var. Oralardan atilan ve 140 kilometre hizla uçan porselen tabaklari vuruyoruz. Bunlara plak diyoruz. 25 atis yapinca bir seri elde ediliyor. 125 atis üzerinden yarismalara katiliyoruz. En yüksek atip ilk 6'ya girenler finale kaliyor ve bunun üzerinden dereceler belirleniyor." diye konustu.

Aticiliga, amcasini izlemeye gittigi turnuvada basladigini aktaran Üstündag, söyle konustu:

"Benim amcam skeet aticisiydi. Konya'da Türkiye Sampiyonasi vardi. Onu izlemeye geldigimde antrenörü Ali Riza Bilgin'le tanistim. Birkaç deneme yaptik ve basladim. Düzenli çalisma, azim, kararlilik ve sabirla bir yil boyunca 6'sar saatten, haftada 3-4 gün antrenman yaparak yarismalara katildim. Ilk senemde dereceler elde ettim ve milli takima girdim. Birçok Türkiye derecem var. Onun disinda yurt disinda Avrupa sampiyonasi, üçüncülügüm, dünya kupasi üçüncülügüm ve dünya sampiyonlugum var."

Ailesinde birçok sporcu bulundugunu aktaran Üstündag, "Dedem güresçi, babam futbolcuydu. Agabeyim yine futbolcuydu ama su an o da atici. Bir amcam ve kuzenim atici, diger amcam atlet. Ben de aticiliktan önce 6 sene cimnastik yaptim. Cimnastigi biraktiktan sonra üç ay voleybolla ilgilendim. 12 yasimdan beri de aticilik yapiyorum." ifadelerini kullandi.

- "Sporun derslere konsantrasyon ve sakinlik yönünden faydalari var"

Sporun egitim hayatini olumlu etkiledigine dikkati çeken Üstündag, "Ben ilkokuldayken cimnastik yaptigim için hem de okuldaki basarimdan dolayi tam burslu ögrenim gördüm. Ortaokul ve lisede de hem aticilik hem de okuldaki basarilarimdan dolayi tam burslu okudum. Yine KTO Karatay Üniversitesinde de tam burslu okuyorum. Profesyonel spor ile egitim bir arada zorluyor ama cimnastige göre aticilik daha rahat. Ayrica sporun derslere de konsantrasyon ve sakinlik yönünden faydalari var. Sinavlarda ya da normal ders çalisirken çok etkisi oluyor." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA