Mesin Yuvarligin Pesinde Erkeklere Tas Çikardilar

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde kadin futbol takimi tarafindan düzenlenen ’Kocaeli Kiz Çocuklari Kupasi’nda mücadelede eden 5-18 yas grubundaki kiz çocuklari, yesil sahada hünerlerini sergileyerek erkeklere tas çikardi. Minik bir defans oyuncusu, "Top geçer adam geçmez" sözü ile rakiplerine meydan okudu.

Gölcük Kavakli Stadyumu, Dünya Kiz Çocuklari Günü kapsaminda düzenlenen Kocaeli Kiz Çocuklari Kupasi’nda 150 kiz çocugunun yeteneklerini sergilemelerine firsat sundu. Kocaeli Kadin Futbol Kulübü tarafindan Türkiye’de ilk defa düzenlenen turnuvada 5-18 yas araligindaki kiz çocuklari, yesil sahada ter döktü. Sahada çocuklarini izleyen aileler çocuklari ile gurur duyduklarini ifade ederken, sahada ter döken kiz çocuklari ise sergiledikleri hünerleri ile futbolun sadece erkek sporu olmadigini sahaya yansitti. Sahadaki mücadeleleri ile izleyenleri etkileyen kiz çocuklari, ’Kizlar futbol mu oynar?’ algisini da yenmenin tadini çikardilar.

Rabia Balaban: "Kiz çocuklarinin her seyi yapabileceginin bir göstergesi"

Turnuva hakkinda bilgi veren Kocaeli Kadin Futbol Kulübü Altyapi Antrenörü Rabia Balaban, "Dünya Kiz Çocuklari Günü için futbol turnuvasini gerçeklestiriyoruz. Bu turnuvayi futbolda arka planda oldugu için planladik çünkü böyle turnuvalara erkek çocuklarin eglence kaynagi ama aslinda Kocaeli kadin futboluna çok sey katmis bir takim. Hepimiz böyle yetistik, ben de futbol okullarinda büyüdüm. Futbol okullarimizda 100’e yakin kiz çocugu var. Kiz çocuklarin mutlulugu bizim de mutlulugumuz, onlarin her zaman arkasindayiz, bu turnuvayla da bir ilki gerçeklestirdik. Burada hem eglence hem spor müsabakasi hem de kiz çocuklarinin her seyi yapabileceginin bir göstergesi oldu. Erkeklere göre kizlar toplumun düsüncesinin zittini gözetiyor, aslinda erkeklerden hiçbir farki yok" dedi.



"Futbol erkek oyunu degildir"

Toplumun tepkisini alarak futbola basladigini söyleyen Balaban, "Biliyorum simdi bile çocuklar yakinindan ’Kizlar futbol mu oynar?’ tepkisini alanlarda vardir. Çok sükür bu yargiyi hep beraber yenmeye basliyoruz. Burada velilerde heyecanli kizlarini izlemeye geldiler. Futbol erkek oyunu degildir, futbol her spor gibi her bireyin yapabilecegi bir spordur. Buradan çikan çok milli oyuncumuz var ben kendim de milli sporcuyum. Hayatlarinda yapamayacaklari hiçbir sey yok buna futbol da dahildir. 2012 dogumludan 2003 dogumluya kadar her yas grubundan sporcumuz var. Her yas grubunun müsabakasi farkli. Kimseyi geri çevirmiyoruz, sporun küçügü büyügü yok. 5-6 yaslarinda da sporcumuz var. Böyle yetisip suan A Takimda bizle oynayan kardeslerimiz var. Her yas grubunda basari var, insallah daha iyi yerlerde olacagiz" diye konustu.



Pinar Uzuner: "Futbolu her zaman sevdim ve kizlarin da yapmasina her zaman destekliyorum"

Futbol oynamayi çok seven kizini izlemeye geldigini dile getiren Pinar Uzuner, "Kizim futbolu çok seviyor, abisi de futbol oynuyor. Ben de eskiden beri futbolu severim. Ailecek oturup maç izleriz. Böyle etkinliklerin olmasi çok güzel, baya arastirmistim kadin futbolu var mi diye çünkü bizim zamanimizda yoktu. Çok severek yapiyor insallah iyi yerlere geliriz. Kizim da oglum da kaleci beraber çalisiyorlar. Kizlara futbol yakismiyor algisi var ama ben o düsüncede degilim. Futbolu her zaman sevdim ve kizlarin da yapmasina her zaman destekliyorum. Insallah futbol kizlar için daha iyi yerlere gelir ve konusulur" seklinde konustu.



"Defans oyuncusuyum, top geçer adam geçmez"

Futbol oynayanlar arasinda bulunan 6 yasindaki Defne ise, "Çok iyi kosuyorum, futbola çok ilgim var. Ben defans oyuncusuyum, top geçer adam geçmez" ifadelerini kullandi.

Ceydanaz Özgen: "Küçük yasta egitim verilirse çocuklar yeteneklerinin farkina varabilirler"

Yaklasik 5 ay önce futbol oynamaya basladigini söyleyen 14 yasindaki Ceydanaz Özgen de, "Arkadasimin vesilesiyle 5 ay öncesinde futbola basladim. Çocuklugumdan beri oynuyordum ancak kadin futboluna çok önem verilmediginden dolayi yetenegimi gösterememistim ama suan gösteriyorum. Futbol oynadigimi duyan insanlar yadirgiyor. Kadinlarda daha çok voleybol tarzi oyunlar hos görüldügünden dolayi futbola fazla önem verilmiyor. Aslinda çocukluktan buna önem verilse çocuklar yeteneklerini kesfedebilecek" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA