Manisa FK - Adanaspor Maçinin Ardindan

TFF 1. Lig’in 9. haftasinda Manisa Futbol Kulübü, evinde karsi karsiya geldigi Adanaspor’a 3-0 maglup olarak, arka arkaya 6. yenilgisini aldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda iki takimin teknik direktörü açiklamalarda bulundu.



Çok zor bir durumda takimin basina geçtigini belirten Manisa FK Teknik Direktörü Naci Sensoy, “Lige iyi bir baslangiç yapan bir takim olmasina ragmen 5 maç üst üste maglubiyet almis bir dönemde takimin basina geçtik. Bu düsüsün nedenleri için dogru teshis koymamiz gerekiyor. Milli takim arasini iyi degerlendirip, takimdaki eksikligi tespit edip onlari düzeltmeyi hedefliyorduk. Maalesef bugünkü tablo ve yönetime verecegim bir rapor var. Çok büyük eksikler gördüm. Rakibi tebrik ediyorum. Net bir galibiyet aldilar. Maçin kirilma noktalari da vardi. Yüzde 100 bir penaltimiz verilmedi. Pozisyonu bir kez daha seyrettiginizde müdahaleyi çok net görebiliyorsunuz. Maçta buna benzer fauller çaldi, penalti da bir fauldür. Ceza alani içerisinde ise ve faulse o zaman penaltidir. Belki orada golü bulsaydik, 1-0 öne geçmis olsaydik çok daha farkli bir taktikle oynayacaktik. Ama maalesef ilk yarinin son 15 dakikasinda bizim istedigimiz futbolu oynadik, bir kaç tane net gol pozisyonu bulduk ama olmadi. Daha sonra ikinci golü kalemizde görünce devreyi 2-0 geride kapattik ve ikinci yarida risklere girdik. Görüldügü gibi net bir gol pozisyonu bile üretemedik. Elimde ne kadar ofansif futbolcu varsa oyuna aldim ama çare etmedi. Bu görünen tablo mutlaka masaya yatirilmasi lazim. Ne eksigimiz varsa, teknik, taktik, fizik, kondisyon... Bunlarin hepsini raporlayacagim. Takim bir düsüste ve bunun nedenleri var. Bu isi daha ciddiye almamiz lazim” dedi.



Adanaspor cephesi

Oyunculari tebrik ederek sözlerine baslayan Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafirtinalar, “Geçen hafta ne kadar üzüldüysek bu hafta o kadar sevindik. Sahada 90 dakika boyunca iyi mücadele ettik. O emegin karsiligini aldik. Çok daha fazla skor alabilirdik. 3-0 da bizim için fazlasiyla tatminkar. Rakibe birinci bölgede çok azla alan vermedik. Bu maçin analizini zaten yapmistik. Güçlü bir savunmayla oynadik. Fizik kaliteyi biraz daha arttirdigimizda çok daha iyi oyun çikaracagimizi düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA