Kiziltepe'de 45 Yillik Tribün Yiktirildi, Yerine Yenisi Yapiliyor

Mardin’in Kiziltepe ilçesinde Spor Kompleksi için ilk kazma vuruldu, Kiziltepespor’un 3. ligdeki yillarinda birçok zorlu mücadeleye ev sahipligi yapan sehir stadi kullanim ömrünü tamamladigi için yiktirildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi ve Spor Toto Teskilat Baskanligi katkilariyla projelendirilerek ihalesinin gerçeklestirildigi Kiziltepespor Kompleksi bünyesinde baslatilan çalismalar kapsaminda ilk kazmanin vuruldugu çalismalar çerçevesinde kullanim ömrünü tamamlayan ilçenin sehir stadinin 45 yillik tribün bölümü de yiktirildi. Kullanim ömrü tamamlanan ve günümüz kosullarinda devam eden amatör gurup mücadeleleri müsabakalarinda sporcularin günün kosullarina cevap veremedigi gerekçesiyle sik sik sikayetlere neden olan 45 yillik sehir stadi tribünü, yapilacak yeni kompleks projesi revize edilecek alanlar arasinda yer aliyor. 750 kisi kapasiteli olan yikilan tribünün yerine 2 bin 500 kisilik daha modern bir tribün ile isitma ve sogutma sistemi ve diger ilgili gereksinimlerin yer alacagi soyunma odalarinin yapilacagi kaydedildi. Imza töreni sonrasi çalismalara baslayan yükleyici firma, ilk kazmayi vurarak binlerce maça sahitlik eden eski spor sahasi yikildi. Spor Kompleksinin yaklasik maliyetinin 23 milyon 226 bin lira olan kompleksin gelecek yilin sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

84 bin metrekare alan sahip kompleks projesinde 3 futbol sahasi, antrenman sahasi, yüzme havuzu, tenis kortlari, çocuk oyun alanlari, yürüyüs yolu, kapali spor salonu, kosu ve bisiklet yollari ile gençlik merkezi bulunuyor.

Kaynak: İHA