Ilhan Palut Açiklamasi 'Bu Oyunun Üzerine Çalisacagiz'

Galatasaray deplasmaninda 1-0 kaybederek bu sezonki ilk yenilgisini alan Konyaspor’da Teknik Direktör Ilhan Palut maçin ardindan bugünkü oyunun üzerinde çalisacaklarini ve oyundan memnun oldugunu söyledi. Palut, Kravets’in kadroda olmamasini ise “Kendisinden faydalanmak istemedim çünkü faydalanacagimi düsünmedim” diyerek yanitladi.

Süper Lig’in 9. haftasinda Galatasaray’a konuk olan ve sahadan 1-0’lik maglubiyetle ayrilarak bu sezonki ilk yenilgisini alan Konyaspor’da Teknik Direktör Ilhan Palut, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Zor bir maç oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Palut, “Sahada da kagit üzerinde de zordu. Bunun üzerine maçin basinda gol yemek gayet dogal ama çok enteresan bir gol yedik. Bunu geri çevirme adina 90 dakikadan fazla mücadele verdik sahada. Bu gayretimiz, pozitif futbol yönünden baya yukarilara tasindi. Ama son vuruslarda bitiriciligi saglayamayip maglup olduk. Buradan puansiz gidiyoruz. Bu durum planlarimiz içinde degildi. Ama bugünden kazanç olarak görülen, inisli-çikisli giden grafigimizin son vurus haricinde istedigim düzeyde olmasiydi. Yenilmiyorduk ama kazanma sorunumuz da vardi. Bu oyunun üzerine sonuç alma çalismalari da yaparak 3 puana ulasmak istiyoruz” dedi.

Hücumda nokta santrfor olmamasinin etkilerinin oldugunu ancak duruma komplike bakmalari gerektigini söyleyen Palut, “O topun oraya gelmesi de o topu 3. bölgeye rahat tasiyan oyuncularin etkisiydi. Forvetlerimizden birisi olsa, belki bu kadar rahat tasiyamayabilirdik. Tabii ki bir nokta santrfor, bu pozisyonlardan belki birisini gole çevirebilirdi. 2 forvetimiz olmasa bile, biz maçin basindan itibaren skoru tutmak için oynamayacaktik. Bugün rakip Galatasaray’di ve bu sonuç olabilirdi. Yapacak bir sey yok” diye konustu.



“Kravets’ten faydalanmak istemedim”

Bugün alinan skorda hücumsal bitiriciligin etkisinin oldugunu söyleyen Ilhan Palut, “Hücumsal anlamda bitiricilik bugünkü skorun büyük oranini kapsiyor. Defansif manada da enteresan bir gol yememiz ve maçin basinda bu skora düsmemiz, Galatasaray’in set oyunu oynarken, hizli hücum yakalamamizi engellemis oldu. Talihsiz gol ve ofansif anlamda bitiricilik eksikligimiz nedeniyle bugün maglubiyetle ayrildigimizi düsünüyorum” dedi.

Eksik forvetler olmasina karsin Kravets’in kadroda neden olmadigiyla ilgili de konusan Ilhan Palut, “Tamamen benim tercihim oldu. Kravets’ten faydalanmak istemedim. Aslinda insan faydalanmak istemez mi? Takim olarak faydalanabilecegimizi düsünmedim. Bu tamamen benim öngörüm, benim analizim ve benim kararim” açiklamasini yapti. Son olarak Muslera’nin performansina deginen Palut, “Muslera belki 1 sezonda yaptigi hatalari bu senenin basina talihsiz sekilde sigdirdi ama bu Muslera’nin kalitesini etkilemez. Son birkaç haftadir görüyorum. Bizim maçlardaki kalecilerin çok iyi performanslarini izliyoruz. Muslera da öyle bir günündeydi. Galatasaray da bugün bekledigimin disinda degildi. Bugün dönem dönem oyuna hükmedebilecegimizi biliyorduk ama bunu sonuçlandirmayi beceremedik” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA