Galatasaray, Sahasinda Konyaspor'u Tek Golle Geçti

Sarikirmizili ekip, Süper Lig'in 9. haftasinda agirladigi yesilbeyazlilari Mustafa Muhammed'in 4. dakikada attigi golle 10 maglup etti Galatasaray, üst üste 3 lig maçindan galibiyetle ayrilarak puan tablosunda üst siralara tirmandi Mustafa Muhammed, üst üste 2 maçta da fileleri havalandirarak bu sezonki gol sayisini 3'e çikardi Bu sezon ilk kez maglup olan Konyaspor, lig tarihinde Istanbul'da Galatasaray'a karsi galibiyet sevinci yasayamadi

Süper Lig'in 9. haftasinda konuk ettigi Ittifak Holding Konyaspor'u 1-0 yenen Galatasaray, puan siralamasindaki yükselisini sürdürdü.

Nef Stadi'nda yapilan maça hizli baslayan sari-kirmizili takim, 4. dakikada yesil-beyazli ekibin savunmasindaki hatadan yararlanarak Mustafa Muhammed'in golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardindan bir süre Konyaspor baskisiyla karsilasan Galatasaray, oyunda dengeyi kurdu. Halil Dervisoglu, Mustafa Muhammed ve Kerem Aktürkoglu ile girdigi pozisyonlardan yararlanamayan ev sahibi ekip, farki açamadi. Net gol pozisyonuna giremeyen Konyaspor da skoru degistiremeyince devre arasina sari-kirmizililarin 1-0'lik üstünlügüyle girildi.

Ikinci yarida topa daha çok sahip olan ve baskili oynayan taraf Konyaspor oldu. Skor avantajini elinde bulunduran Galatasaray, net gol pozisyona giremezken yesil-beyazlilar da yakaladigi firsatlari degerlendiremedi. Müsabaka, 1-0 ev sahibi ekibin üstünlügüyle sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray, 9. lig maçinda 5. galibiyetini elde etti. Ikiser beraberlik ve yenilgisi bulunan sari-kirmizililar, puanini 17'ye yükseltti. Üçüncü Besiktas ile puanlari esitleyen sari-kirmizili ekip, maç fazlasiyla 5. siraya yerlesti.

Bu sezon ilk kez yenilen Ittifak Holding Konyaspor ise 14 puanda kaldi.

- Ligde son 3 maçini kazandi

Sari-kirmizili ekip, Süper Lig'deki galibiyet serisini 3 maça çikardi.

Ligde 3 ile 6. haftalar arasindaki 4 karsilasmada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, 7. haftadaki Göztepe, 8. haftadaki Çaykur Rizespor ve 9. haftadaki Konyaspor mücadelelerini kazanarak 3 maçlik galibiyet serisi yakaladi.

- Mustafa Muhammed'den gollere devam

Galatasaray'in Misirli santrforu Mustafa Muhammed, Süper Lig'de 2 maç üst üste gol atti.

Bu sezon resmi maçlardaki suskunlugunu 8. haftadaki Çaykur Rizespor müsabakasinda 2 gol birden atarak bozan Muhammed, Ittifak Holding Konyaspor mücadelesinde de fileleri havalandirmayi basardi.

Yesil-beyazlilar karsisinda maçin tek golünü atan 23 yasindaki santrfor, bu sezonki gol sayisini da 3'e çikardi.

Yeni adiyla Nef Stadi'nda son olarak 27 Subat 2021'de gol sevinci yasayan Mustafa Muhammed, 232 gün sonra taraftari önünde fileleri havalandirdi.

- Taraftar, Diagne'yi istedi

Galatasaray taraftari, Mbaye Diagne'nin oyuna girmesi için tezahüratlarda bulundu.

Karsilasmanin 82. dakikasinda sari-kirmizili takim 1-0 öndeyken taraftarlar, ismini bagirarak Senegalli futbolcunun oyuna girmesini istedi.

Tecrübeli golcü, 87. dakikada Mustafa Muhammed'in yerine oyuna girdikten sonra taraftarlarin destegi sürdü.

- Galatasaray, Istanbul'da rakibine maç kaybetmedi

Galatasaray, lig tarihinde Konyaspor ile Istanbul'da yaptigi hiçbir maçta maglup olmadi.

Taraflar arasinda Istanbul'da yapilan 21 lig maçindan 17'sini sari-kirmizililar kazandi, 4 karsilasma berabere bitti, yesil-beyazlilar deplasmanda galip gelemedi.

Istanbul'da ev sahibi ekip 49, konuk takim ise 15 gol atti.

- Konyaspor, bu sezon ilk kez yenildi

Ittifak Holding Konyaspor, bu sezon Süper Lig'de ilk kez maglup oldu.

Galatasaray maçina kadar çiktigi 8 karsilasmada 3 galibiyet, 5 beraberlik alan yesil-beyazlilar, Trabzonspor ile ligin namaglup 2 takimindan biri konumundaydi.

Deplasmanda Galatasaray'a yenilen Konya temsilcisi, bu sezonki ilk maglubiyetini yasadi.

Ayrica Galatasaray karsilasmasindan önce 4 lig maçini beraberlikle bitiren Konyaspor'un kazanamama serisi 5 müsabakaya çikti.

Kaynak: AA