Galatasaray Kulübünün 2020 Yili Olagan Genel Kurul Toplantisi

Kulübün eski baskani Mustafa Cengiz'in oglu Sarper Cengiz: 'Babamin bu genel kurulu izlememesi için büyük bir mücadele vermek zorunda kaldim. Çünkü tansiyonunun bir nebze bile artmasi maalesef sikintiya neden oluyor'

Galatasaray Kulübünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yapilamayan 2020 yili olagan genel kurul toplantisi devam ediyor.

Lütfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayi'nda düzenlenen toplanti, Kovid-19 salgini önlemleri kapsaminda sadece kulüp üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi. Toplantiya basin mensuplari veya misafirler alinmadi.

Toplantida eski yöneticiler Kaan Kançal ve Dorukhan Acar, dönemleri olan 2020 yilinin faaliyetleriyle ilgili sunum yaparken, daha sonra söz alan üyeler görüslerini dile getirdi.

Eski yöneticilerden Sedat Dogan, Mustafa Cengiz yönetimini elestirerek dönemin ikinci baskani Abdurrahim Albayrak'i, Radamel Falcao'nun transferinden dogan zarari karsilamaya çagirdi. Dogan, Albayrak'in bunu kabul etmesi durumunda yönetimlerini ibra edecegini ifade etti.

Bu konusma üzerine kürsüye gelen Albayrak, kulüpte transferi tek basina yapmadigini anlatarak, "Hatalarimiz tabii ki vardir. Onlardan ders aldik. Transferde Ünal Aysal Baskanim da döneminde 'Sneijder'i, Drogba'yi almak istiyorum.' dedi. Mustafa Baskanim da '30 milyon Galatasarayli Falcao'yu istiyor, Falcao'yu almak istiyoruz.' dedi. Yönetim kurulu toplantisinda bunu söyledi. Hiçbir transferi tek basima yapmadim, yapamam da. Galatasaray'da böyle bir yetki kimsede yoktur. Baskan ve yönetimimizin bana verdigi yetkiyle her zaman oldugu gibi bu transferleri yaptim." diye konustu.

- Sarper Cengiz: "Aile olarak canimiz yaniyor"

Toplantida söz alan Galatasaray Kulübünün eski baskani Mustafa Cengiz'in oglu ve sari-kirmizili kulübün üyesi Sarper Cengiz ise Sedat Dogan'in yaptigi konusmada vicdandan bahsettigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Aile olarak vicdanimiz kaniyor, canimiz yaniyor. Hastalik olabilir, hepimizin basina gelebilir. Biz bunu en iyi sekilde atlatiriz diye düsünüyoruz. Atlatamazsak da takdiri ilahidir. Sedat Bey, dünyada 8 bin çesit hastalik var. Onlardan öyle birini seçip anlattiniz ki bu silsileyi biz böyle anlatmamistik. Çok tesekkür ederim, demek ki babamin sagligiyla hep ilgilenmissiniz ve dua etmissiniz. Çok iyi anlattiniz, sayenizde doktorlar tekrar bir araya geldi, çok iyi konsültasyon oldu. Babam iki gündür hastanede. Babamin bu genel kurulu izlememesi için büyük bir mücadele vermek zorunda kaldim. Çünkü tansiyonunun bir nebze bile artmasi maalesef sikintiya neden oluyor. Çok hassas bir çizgide gidiyor. Insallah bu süreci de atlatacagiz. Arayan, soran, dua eden herkese tesekkür ediyorum. Ayni zamanda Cengiz ailesi olarak da Sayin Sedat Dogan'dan da bir özür bekledigimizi takdirlerinize iletiyorum."

Sarper Cengiz'den sonra kürsüye gelen Sedat Dogan, Mustafa Cengiz'in hastaligi konusunda konusmadigini, elestirilerinin amacinin Cengiz ve ailesini üzmek olmadigini dile getirerek, "Babaniz uzun yillar dostluk yaptigim ve baskanligi için çalistigim bir insan. Dostum oldugu için yapilan hatalari onaylamak zorunda degilim. Üzüldüyseniz, özür dilerim." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan genel kurula yemek arasi verilirken, aranin ardindan kapali usulle ibra oylamasi yapilacak.

Kaynak: AA