Galatasaray-Konyaspor Maçinin Ardindan

Yesilbeyazli takimin teknik direktörü Ilhan Palut:'Son vuruslarda bitiriciligi saglayamayip maglup olduk. Buradan puansiz gittigimiz için üzüntülüyüz'

Ittifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Süper Lig'in 9. haftasinda deplasmanda 1-0 kaybettikleri Galatasaray maçindan puansiz ayrilmanin üzüntüsünü yasadiklarini söyledi.

Palut, Nef Stadi'nda yapilan maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Zorlu bir maç olacagini bildiklerini aktaran genç teknik adam, "Maçin basinda gol yiyebilirsiniz ama enteresan bir gol yedik. Bunu geri çevirme adina 90 dakika mücadele verdik. Hem gayretimiz hem de pozitif futbolumuz ikinci yari yukarilara tasindi. Son vuruslarda bitiriciligi saglayamayip maglup olduk. Buradan puansiz gittigimiz için üzüntülüyüz. Buradan puansiz gitmek planlarimiz arasinda olan bir sey degildi." diye konustu.

Ligdeki son 5 maçta 4 beraberlik, 1 yenilgi yasayan yesil-beyazli takimin teknik direktörü, "Bugünden bazi seyleri kazanç olarak görüyorum. Bazi haftalarda geri giden, inisli çikisli olan oyun grafigimiz, bu hafta son vurus hariç istedigim düzeydeydi. Bu düzeyde futbol oynamaya devam edecegiz. Yenilmiyorduk ama kazanma sorunumuz da var. Bu oyunun üzerine sonuç alma çalismalari da yaparak 3 puana ulasmak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Bitiricilik eksikligini maglubiyetin en önemli nedeni olarak gösteren Ilhan Palut, santrforlar Ahmed Hassan ve Sokol Cikalleshi'nin yoklugunda Artem Kravets'i neden kadroya almadigiyla ilgili soru üzerine, "Tamamen benim tercihimdi. Faydalanmak istemedim." dedi.

"Faydalanmak istemedim." ifadesini düzelten Palut, "Insan faydalanmak istemez mi? Faydalanabilecegimizi düsünmedim. Ilk cümlemi düzeltiyorum. Takim olarak faydalanabilecegimizi düsünmedim. Bu tamamen benim öngörüm, analizim ve kararim." seklinde görüs belirtti.

Son haftalarda formu yükselen Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'nin tartisilacak bir isim olmadigini aktaran Palut, "Muslera belki bir sezonda yaptigi hatalarin tamamini bu sezonun basina sigdirdi. Ancak son birkaç haftadir bizim maçlarda rakip kalecilerin ekstra performanslarini seyrediyoruz. Muslera da bugün günündeydi. Galatasaray bekledigimin disinda degildi. Pas yapabilecegimizi ve oyuna dönem dönem hükmedecegimizi biliyorduk ama bunu sonuçlandirmayla destekleyemedik." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA