Galatasaray 2020 Yili Genel Kurul Toplantisi Sona Erdi

Pandemi nedeniyle yapilamayan Galatasaray Spor Kulübü’nün 2020 yili Olagan Genel Kurul Toplantisi sona erdi. Genel kurulda Baskan Burak Elmas yönetimine kulübün varliklariyla ilgili her türlü hukuki islem, sözlesme ve tasarrufta bulunma yetkisi verildi ve 2021 yili bütçesi de kabul edildi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2020 yili Olagan Genel Kurul Toplantisi, Lütfi Kirdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda gerçeklestirildi.

Toplanti korona virüs salgini önlemleri nedeniyle sadece kulüp üyelerin katilimiyla yapilirken, basin mensuplari veya misafirler alinmadi.

Toplantida Baskan Burak Elmas ve yönetim kurulunun faaliyetlerin yürütülmesi ve ilgili her türlü hukuki islem, sözlesme ve tasarrufun gerçeklestirilmesi bakimindan 31.05.2024 tarihine kadar yetki verilmesi oylamasi yapildi. Oylamadan önce konusan Galatasaray Baskani Burak Elmas, "Istemis oldugumuz yetki her yönetimin seçildikten sonra talep ettigi yetkiler. Burada farkli bir sey yok. Aksine yazarken sunu konustuk, daha önce genis yetki oldugu için yanlis anlasilmalara sebebiyet verecek bir kelimeye yer vermemek üzere açik yazalim dedik. Onun için iki talep ettigimiz yetkilerde net yazdik" dedi.

Yapilan oylamayla mevcut yönetim kuruluna, kulübün varliklariyla ilgili her türlü hukuki islem, sözlesme ve tasarrufta bulunma yetkisi verildi.

Daha sonra kürsüye çikan Elmas, “Istemis oldugumuz yetkiyi bize verdiginiz için sükranlarimizi sunuyorum. Yetki bize büyük bir sorumluluk veriyor. Layigi ile yapacagimizdan süphe olmasin da” diye konustu.

Toplantinin son bölümünde 2021 yili bütçe tasarisinin görüsüldü. Gerçeklestirilen oylamayla kulübün 2021 yili gelir bütçesi 166 milyon 325 bin 654 TL, gider bütçesi de 543 milyon 539 bin 723 TL olarak kabul edildi.

"EMANETINIZ EMIN ELLERDE"

Son olarak yine genel kurula seslenen Baskan Burak Elmas, "Galatasaray’in için çok önemli iki günün sonuna geldik. Pandemi sebebiyle gecikmis genel kurulumuz vardi. Artik zamanlama açisindan Galatasaray normallesme sürecine girmis durumda. Bizim için de ilk kez sizin karsisina çiktik. Iki günde divan baskanimiz ve ekibine tesekkür ederim. En önemli tesekkür üyelerimize. Bütçemize onay verdiginiz ayrica tesekkür ederim. Sizlerin güvenine layik olmak için ben ve arkadaslarim elimizden gelen her sey yapacagiz. Emanetiniz emin ellerde. Hiç merakiniz olmasin" seklinde konustu.

(Oguzhan Ort/IHA)

Kaynak: İHA