Bodrum'da Uluslararasi Optimist Yarislari Devam Ediyor

Organizasyonda, ülke kupasi yarislarini Macaristan, takim yarisini Tayland kazandi.

Mugla'nin Bodrum ilçesinde düzenlenen 9. Bodrum Uluslararasi Optimist Yarislari, ülke kupasi ve takim yarislari mücadeleleriyle devam ediyor.

Türkiye Yelken Federasyonunun faaliyet programinda yer alan ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Subesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen organizasyonun besinci gününde, ülke kupasi ve takim yarislari yapildi.

Geride kalan günlerdeki yaris sonuçlarina göre her ülkeden en iyi dereceyi elde eden bir kadin ve bir erkek sporcunun katilabildigi ülke kupasi mücadelesi, Içmeler açiklarinda kurulan parkurda gerçeklestirildi.

Yapilan üç yaris sonunda ülke kupasini kazanan Macaristan oldu. En iyi dereceyi elde ederek ülkesine kupayi kazandiran Benedek Barna Heder, büyük sevinç yasadi.

Macar sporcu, AA muhabirine, 2022 Optimist Dünya Sampiyonasi'nin da Bodrum'da yapilacagini hatirlatarak, bu yarisa katilip ülke kupasini kazandigi için mutlu oldugunu söyledi.

- Takim yarislarini kazanan Tayland oldu

Dörder sporcudan olusan takimlarin yarisinda ise final mücadelesini Tayland kazandi. Takim sporculari, ellerinde ülke bayraklari ile sevinç gösterisinde bulundu.

Organizasyona katkida bulunan Bodrum Otelciler Derneginin (BODER) Baskani Ömer Faruk Dengiz, 16 ülkeden 286 sporcunun mücadele ettigi yarislarin turizme katkisinin oldugunu ve dernek olarak bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Organizasyon, yarin sona erecek.

Kaynak: AA