Ahmet Agaoglu Açiklamasi 'Nerede Oldugumuz Önemli Degil Önemli Olan Nerede Bitirecegimiz'

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, Fenerbahçe galibiyeti sonrasi ligde liderlige yükseldikleri maç sonrasi, "Nerede oldugumuz önemli degil önemli olan nerede bitirecegimiz" dedi.

Trabzonspor Kulüp Baskani Ahmet Agaoglu, sahalarinda 3-1 kazandiklari Fenerbahçe maçinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Agaoglu, güzel bir maç oldugunu belirterek, "Mart 2019’dan sonra ilk defa bu kadar yogun bir seyirci destegiyle oynadigimiz bir maç oldu. Taraftarin destegi, enerjisi arkanizda olmadan gerçekten bir seyler eksik oluyordu. Bugün o destegi tamamiyla arkamizda bulduk. Gol yediginiz zaman degil, mücadeleyi kaybettiginiz zaman maçi kaybedersiniz. Puan kaybedersiniz, sampiyonlugu kaybetmezsiniz. Eger mücadeleyi, umutlari ve inancinizi kaybederseniz. Bu Trabzon insanin yapisiyla örtüsmeyen bir davranis seklidir. Bugün sanssiz bir golle geriye düsmemize ragmen, oyuncularimiz taraftarlarimizla birlikte çok güzel bir mücadele örnegi gösterdiler ve maçi 1-0’dan 3-1’e getirdik. Tabii ki farkli da olabilirdi. Biz sadece bir maç kazandik. Bu sakin kimseyi yaniltmasin. Bir sonraki maçi kazandiginizda bu galibiyet bir anlam ifade eder. Sadece bir maç kazandik, ligin 4’te 1’ini oynadik. Önümüzde 4’te 3’ü var. Ayni disiplin ve ciddiyetle, rakip kim olursa olsun ona saygi göstererek devam etmeliyiz. Derin bir kadromuz oldugunu söylemistim. Bugün Hamsik’in yoklugu önemli bir eksiklikti ama onun yerine görev yapabilecek oyunculara da sahibiz. Neticede futbol 11 kisiyle oynaniyor. Daha sonra maça girenler de önemli katkida bulundular. Ortaya 3-1’lik skor çikti. Bu sene ilk defa hocamizin müsaadesiyle soyunma odasina girdim. Oyuncularimizin mutlulugu vardi, tesekkür ettik, tebrik ettik” dedi.



"MHK’den 18 kulüp rahatsiz"

Agaoglu, hakem kararlarina iliskin soruya ise , "Penalti pozisyonu VAR’da verildi.

Onun neticesinde hakemin verdigi bir karar. Bizim genellikle sikayetçi oldugumuz konular hakemlerin VAR’a çagrilmamalari. Kirmizi kart karari agir bulundu. Benim gördügüm hem ayakla müdahale hem de itme var. Ikinci saridan kirmizi. Elestirenler kimler bilemiyorum ama hakem kararlariyla ilgili ve Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) yapisiyla alakali ligin basindan bugüne kadar yasadigimiz sikintilar ortada. Bu konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile birkaç görüsmemiz oldu. Çarsamba günü saat 15.00’te de Kulüpler Birligi adina sahsim, Fenerbahçe Kulübü Baskani, Fatih Karagümrük Kulübü Baskani ve bizim MHK ile alakali olarak yapilan çalistayi yürüten Süleyman Hurma ve alt lig temsilcisi ile birlikte tekrar toplanti yapacagiz. Taleplerimiz asagi yukari kamuoyunda paylasildi. Ilk defa 18 kulübün bir araya gelerek almis oldugu bir karari speküle ederek sulandirmaya çalisiyorlarsa da sunu ifade edebilirim; Bugün itibariyle MHK’nin yapisindan, hakem kararlarindan, atamalardan, degerlendirmelerden iki kulüp çekimser, diger 18 kulüp rahatsiz. Bu yapinin rehabilete edilmesi dogrultusunda Türkiye futbol federasyonu ile ilgili geçtigimiz hafta bir çalistay yapma bunun neticesinde de kisa vade ve uzun vadede yapilacak olan yenilikler degisiklikleri konusacagimiz, tartisacagimiz, uygulamaya alacagimiz bir toplanti gerçeklestirilecektir.”

“Nerede oldugumuz önemli degil önemli olan nerede bitirecegimiz. Burasi Türkiye"

Agaoglu, "Namaglup olabilirsiniz ama önümüzdeki hafta yenildiginizde unvan gider. Önümüzdeki hafta maç kaybettiginizde tekrar sifirdan baslarsiniz. Su anda nerede oldugumuz önemli degil. Artik bu maç geride kaldi. Elde ettigimiz netice tabii ki çok önemli ama buna takilip kalirsak hayatimizin hatasini yapmis oluruz. Bundan sonraki maçi kaybettigimizde 24 haftalik seri hiçbir anlam ifade etmez. Ben isin o tarafina bakmiyorum. Namaglup olup da ikinci olan takimlarimiz var ligimizde. Su anda nerde oldugumuz ve nereden geldiginiz önemli degil. Tabii ki önemli ama o kadar degil. Önemli olan ligi bitirecegimiz yer. Biliyorsunuz burasi Türkiye” ifadelerini kullandi.

Agaoglu, maçta sakatlanan Peres ve Nwakaeme’nin durumuyla ilgili olarak da, “Her ikisinde de çekme var. Aradan 1-2 gün geçtikten sonra o ödem azalma olduktan sonra çekilen MR neticesinde durumlari belli olur” diye konustu.

Kaynak: İHA