Abdullah Avci Açiklamasi 'Sampiyonluk Yolunda Önemli Mesafe Kat Ettigimize Inaniyorum'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, maç öncesi bütün senaryolara karsi hazirlandiklarini belirterek, sampiyonluk yolunda önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Süper Lig’in 9. haftasinda Trabzonspor ile Fenerbahçe karsilasti. Ev sahibi Trabzonspor, sahadan 3-1 galip ayrildi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, oyun üstünlüklerinin oldugunu belirterek, "Maç öncesi bütün senaryolara karsi hazirlandik. Taraftarimizin müthis destegiyle oyun bizim istedigimiz gibi basladi.

Oyunun basinda net pozisyonu bulduk. Bazen oyunun dönüslerindeki anlar yorucu olabiliyor. Öne geçerken geriye düstügümüz bir pozisyonu yasadik. Oyun üstünlügümüz vardi, kirmizi kartin ve arkasindan golün gelmesiyle birlikte oyunun o ana kadar üstünlügümüz vardi ama daha sonra tamamen üstünlügü ele aldik" dedi.



"Sampiyon olmadik, sampiyonluk yolunda önemli mesafe kat ettigimize inaniyorum"

Sampiyonluk yolunda önemli mesafe kat ettiklerini kaydeden Avci, "Daha hiçbir sey kazanmadik. Sampiyon olmadik, sampiyonluk yolunda önemli mesafe kat ettigimize inaniyorum. Sadece 3 puan aldik. Daha ligin basindayiz. 21 bin kisinin Trabzonspor’a oyuncu grubu üzerinde çok etkileri var destek olduklarinda bizim oyunumuzu hizlandiracaklar, baskimizi arttiracaklar. Bu sehir bunu fazlasiyla hak ediyor. Onlarin desteklemeleri çok önemli. Istedikleri, galibiyetti" seklinde konustu.



"Yöresel oyunculara biraz daha fazla sahip çikalim"

Halki bir galibiyet aldiklarini vurgulayan Avci, "Özellikle yöresel oyunculara biraz daha fazla sahip çikalim. Alt kaynaktan gelmisler. Hem buranin taraftarlari, hem de burada oynuyorlar. Bütçesini dengeliyorlar. Elestiri tabiki olacak, bana da oyuncuya da olacak ama maç bittikten sonra yapalim. Çünkü taraftar bunu destekledigi an biz çok hizli mesafe kat ediyoruz. Daha ligin basindayiz bir sey kazanmadik. Bunun daha degerli olmasi için Göztepe maçi daha degerli olacak. Bu sehir bir çok seyi hak ediyor. Hakli bir galibiyet aldik. Oyunculari tebrik ediyorum. Bu sehre armagan olsun, rakibe de basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA