Mustafa Cengiz Ve Yönetimi Mali Olarak Ibra Edildi, Idari Olarak Edilmedi

Pandemi nedeniyle ertelenen Galatasaray Spor Kulübü 2019 yili olagan genel kurulunda Mustafa Cengiz baskanligindaki yönetim kurulunun faaliyetleri mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2019 yili Olagan Genel Kurul Toplantisi, Lütfi Kirdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda gerçeklestirildi.

Toplanti Korona virüs salgini önlemleri nedeniyle sadece kulüp üyelerin katilimiyla yapilirken, basin mensuplari veya misafirler alinmadi. Genel kurula toplam 870 üyenin giris yapti.

Konusmalarin ardindan 2019 yili için Mustafa Cengiz baskanligindaki yönetim kurulunun faaliyetlerinin mali ve idari yönden ibrasinin oylamasina geçildi. Oylama alinan kararla kapali olarak gerçeklestirildi.

Salonda 4 masada toplam 8 sandik kuruldu ve toplantiya gelen üyeler oylarini bu sandiklara atti. Toplam 636 oy kullanildi.

Mustafa Cengiz baskanligindaki yönetim kurulunun faaliyetleri mali yönden ibra edilirken, idari yönden olarak ibra edilmedi. Sandiklardan mali olarak 306 ibrasizlik, 310 ibra ve 20 çekimser oy çikti. Idari olarak ise 384 ibrasizlik, 247 ibra, 4 çekimser ve 1 iptal oy çikti.

Sonuçlar ardindan kürsüye çikan Okan Böke, "Idari açidan basaramadik. Mali açidan ibra olduk. 2019 yilinda nasil çalistiysak 2020’de de ayni sekilde çalismistik. Verdiginiz karardan dolayi tesekkür ediyorum. Bundan sonraki yaptigimiz çalismalarda dikkate alacagiz" diye konustu.

Abdurrahim Albayrak ise, "Hepinize tesekkür ediyorum. Mali yönden ibra ettiniz. Yönetim olarak hatalarimizi gördünüz ibra etmediniz. Saygi ile cevap veriyorum. Baska Galatasaray yoktur. Iste hepimizin gönül verdigi sari-kirmizi renkler. Inaniyorum ki mali yönden ibraniz bütün Galatasaraylilari mutlu etmistir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA