Galatasaray'da Mustafa Cengiz Yönetimi Bir Kez Daha Idari Açidan Ibra Edilmedi

Cengiz baskanligindaki eski yönetim kurulu, 2019 yilindaki faaliyetlerinden dolayi mali yönden ibra edilirken, idari yönden aklanmadi.

Galatasaray Kulübünde Mustafa Cengiz baskanligindaki eski yönetim kurulu, 2019 yili olagan genel kurul toplantisinda idari açidan ibra edilmedi.

Galatasaray Kulübünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yapilamayan 2019 yili olagan genel kurul toplantisi devam ediyor.

Lütfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayi'nda düzenlenen toplanti, Kovid-19 salgini önlemleri kapsaminda sadece kulüp üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi. Basin mensuplari veya misafirlerin alinmadigi salona 870 üye giris yapti.

Baskan Burak Elmas'in yer aldigi genel kurula dönemi görüsülen ancak rahatsizligi nedeniyle hastanede tedavi gören eski baskan Mustafa Cengiz katilmadi.

Divan heyetinin olusturulmasinin ardindan gündem maddeleriyle ilgili gelen talepler degerlendirildi. Ardindan 2019 yili için Mustafa Cengiz baskanligindaki eski yönetim kurulunun faaliyet raporu sunuldu. Raporlarin tamamlanmasinin ardindan üyeler söz alarak 2019'daki faaliyetler hakkinda görüslerini dile getirdi. Bu bölümde zaman zaman üyeler ile eski yöneticiler arasinda sözlü tartismalar yasandi.

Sari-kirmizili kulübün 2019'daki mali ve yönetsel konularinin görüsülmesinin ardindan Mustafa Cengiz baskanligindaki dönemin yönetim kurulunun ibrasi oylandi.

Sabah saatlerinde alinan karar geregi ibra oylamasi, kurulan 4 masa ve 8 sandikta kapali usul gerçeklestirildi. Üyeler, mali ve idari açidan ayri ayri oy kullandi.

Kullanilan toplam 636 oydan mali açidan 310 oy ibra, 306 oy da ibrasizlik lehine çikti. 20 üye de çekimser oy kullandi. Bu sonuçla Mustafa Cengiz yönetimi 2019 yili için mali açidan aklandi.

Idari açidan ise 384 ibrasizlik, 247 ibra karari çikarken, 4 çekimser oy kullanildi, 1 oy da iptal edildi. Böylece Cengiz yönetimi, 2019 yili için idari açidan ibra edilmedi.

- Cengiz yönetimine 2. kez ibrasizlik

Mustafa Cengiz baskanligindaki yönetim kurulu, 2. kez idari açidan aklanamadi.

2018 yili olagan genel kurulunda mali açidan ibra edilen Mustafa Cengiz yönetimi, idari açidan ibrayi alamamisti. Yönetim kurulu, uzun süren mahkeme karariyla aklanarak göreve devam edebilmisti.

- Eski yöneticilerin görüsleri

Mustafa Cengiz yönetiminde ikinci baskan olan Abdurrahim Albayrak ile yönetim kurulunda yer alan Okan Böke, ibra oylamasini degerlendirdi.

Oylamanin ardindan söz alan Albayrak, oylamaya katilanlara tesekkür ederek, "Mali yönden ibra ettiniz, yönetimsel hatalarimizi gördünüz ve ibra etmediniz. Bunu saygiyla karsiliyorum. Baska Galatasaray yok. Hepimiz sari-kirmizili renklere gönül verdik. Bugünkü mali yönden ibramiz bütün Galatasaraylilari mutlu ve memnun etmistir." diye konustu.

Okan Böke ise "Idari açidan basaramadik. Mali açidan teveccühünüzle ibra olduk. Biz, 2019'da nasil çalistiysak 2020'de de öyle çalismistik. Galatasarayli olarak fikri hür, vicdani hür bir sekilde verdiginiz karardan dolayi tesekkür ediyorum. Hepinizin karari bizim için bir örnek teskil ediyor. Bundan sonraki çalismalarda bu karari dikkate alacagimizi saygilarimla bilginize sunarim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA