Basketbol Camiasi BIDEV'in Organizasyonunda Bulustu

Basketbol Için Destek ve Egitim Vakfinin ilk toplantisi, Eskisehir'de yapildi BIDEV Mütevelli Heyeti Baskani Aydin Örs:'Sadece basketbola emek vermis insanlar degil, oyuncu, antrenör, hakem olarak da degil, basketbola uzaktan da olsa sempati duyan insanlarin istirak ettigi ve bizi mutlu ettigi toplantiydi. Amaç çesitli çalisma gruplariyla özgün ve farkli projelerin ortaya çikarilmasiydi' Yönetim kurulu baskani Hasan Arat:'Iki gün fevkalade çalismalar yaptik. Burada profesyonel basketbol oynamis, bilim insanlari, çok önemli is insanlari var. Emekçiler var. Müthis bir kombinasyon olustu'

Basketbol Için Destek ve Egitim Vakfinin (BIDEV) ilk toplantisi, Eskisehir'de gerçeklestirildi.

BIDEV; basketbola yönetici, antrenör, oyuncu ve hakem olarak emek verenleri bir araya getirdi.

BIDEV Yönetim Kurulu Baskani Hasan Arat, kurucu üye ve mütevelli heyeti baskani Aydin Örs, yöneticiler Erol Tabanca, Ömer Bozer ve diger üyelerin katilimiyla düzenlenen basin toplantisinda vakfin amaci anlatildi.

Basin toplantisinin açilis konusmasini yapan Aydin Örs, iki gündür tarihi toplantilar yaptiklarini belirterek, "Sadece basketbola emek vermis insanlar degil, oyuncu, antrenör, hakem olarak da degil, basketbola uzaktan da olsa sempati duyan insanlarin istirak ettigi ve bizi mutlu ettigi toplantiydi. Amaç çesitli çalisma gruplariyla özgün ve farkli projelerin ortaya çikarilmasiydi." dedi.

Vakfin en önemli amaçlarindan birinin egitim olacagini vurgulayan Örs, "Bunu sosyal sorumluluk projeleriyle taçlandirmak istiyoruz. Basketbolun gidemedigi en ücra köseye bunu tasimak görevimiz. Hepimiz bunun için çalisacagiz. Özgün ve farkli projeler ortaya çikacak." diye konustu.

Basketbolun zor günler geçirdigine dikkati çeken Örs, "Federasyonda seçim var. Efsane olmus üç isim seçime giriyor. Insallah demokratik ortamda, kulüpler kimi seçiyorsa güzel bir seçim olur. BIDEV olarak bagimsizligimizi kaybetmeden seçilen yönetimle ve bazi kurumlarla is birligi yapmak durumunda kalabiliriz." ifadelerini kullandi.

- Arat: "Müthis bir kombinasyon olustu"

Yönetim kurulu baskani Hasan Arat ise Türkiye için iyi bir sey yaptiklarina inandiklarini belirterek, "Iki gün fevkalade çalismalar yaptik. Burada profesyonel basketbol oynamis, bilim insanlari, çok önemli is insanlari var. Emekçiler var. Müthis bir kombinasyon olustu. Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi (TEGV) ile önemli proje baslattik." degerlendirmesinde bulundu.

Aktif basketbolculardan da destek aldiklarini anlatan Arat, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sinan Güler, Dogus Balbay ve Mehmet Yagmur'un yani sira antrenörler Ergin Ataman, Orhun Ene ve Ufuk Sarica da üyelerimiz. Burada komitelerimiz saglik, egitim, iletisim, müze, finansman çalistaylari yapti. Yol haritasini belirleyerek kisa ve uzun vadede yapabileceklerimizi bir plan çerçevesinde gerçeklestirecegiz." diye konustu.

Yönetim kurulunda yüksek oranda kadin üyenin olduguna dikkati çeken Arat, "Genç kadinlarimizi da tesvik edecegiz. Aktif kadin sporcularimizi da tesvik edecegiz. Spor, dayanisma ve egitim alaninda faaliyet gösteren vakif olarak kadin erkek esitligi açisindan örnek olacagiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin yetistirdigi önemli oyuncularin oldugunu hatirlatan Arat, sunlari kaydetti:

"Avrupa Ligi ve NBA'de rol modeli olan arkadaslarin sezon bittiginde belli süre ayirip Anadolu'da vakifla bazi çalismalara katilmalarini istiyoruz. Bu, onlarin ayni zamanda görevi olmali. Burada da bir gelenek olusturmamiz lazim. NBA oyuncusu yazin bunlari yapabiliyorsa, bizim oyuncularimiz da sadece Istanbul'da ya da tatil bölgesinde kalmamali. Anadolu'da da çocuklarla, insanlarla bir araya gelmeli. Yeter ki onlar gönüllü olsunlar, örnek olsunlar. Biz her türlü destegi vermeye haziriz."

Türkiye Basketbol Federasyonunun olagan genel kurulunda baskan adayi olan Erman Kunter'in toplantiya katilmasi ve bunun seçime dönük yorumlara neden oldugu yönündeki soruyu yanitlayan Arat, "Basketbol siyasetinin içinde olmayacagimizi söyledik. Üç aday basketbol camiasi için büyük kazanimdir. Üç efsane ismin aday olmasindan dolayi çok mutluyuz. Kendi içimizden adaylar çikiyor. Bu zemini baskalarina birakmiyorlar. Kim seçilirse seçilsin bizimle çalisma istegi olursa BIDEV olarak proje yürütmeye hazir olacagiz. Camianin kaderini kendisinin belirleyecegi, kendi insaniyla netice alacagi bir düzene geçmesi lazim." degerlendirmesinde bulundu.

Yönetim kurulu üyelerinden Erol Tabanca da basketbolla dayanismanin ne oldugunu ögrendiklerini vurgulayarak, "Vakfin en önemli amaçlarindan biri sosyal yardim ve destek olacak. Katilimin artmasiyla vakfimizin güçlenmesini arzuluyoruz." ifadelerini kullandi.

Üyelerden Ömer Bozer, egitim ve sosyal dayanisma konusunda önemli çalismalar yapacaklarina dikkati çekerek, "Saglik sorunlari olan, imkanlari olmayanlar için mutlaka bütçemizde bir seyler ayrilacak. Kisitli bütçeyle çalisiyoruz ama bu konuya önem verecegiz. Direkt yardim da olabilir, sigorta sistemi seklinde de olabilir. Ikisi de olabilir." diye konustu.

Kaynak: AA