Murat Sahin Açiklamasi 'Istemedigimiz Bir Maglubiyetti, Üzgünüz'

Besiktas Teknik Sorumlusu Murat Sahin, Basaksehir karsisinda istemedikleri bir maglubiyet aldiklarini ve üzgün olduklarini söyledi.

Süper Lig’in 9. haftasinda Besiktas, deplasmanda Medipol Basaksehir’e 3-2 maglup oldu. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Besiktas Teknik Sorumlusu Murat Sahin, maçtan önce zeminin islatilmasinin performanslarini etkileyip etmedigiyle alakali, “Kötü oyunu, ilk yari özelikle iyi oynamadigimizi düsünmüyorum. Bunu sahaya da baglamiyorum. Daha iyi seyler yapmaliydik. Saha islandi diye buna baglayamayiz. Çok basit bir yorum olur. Ilk 45 dakikalik oyun iç açici degildi. Milli aradan sonra zaman zaman kötü oyunlarla karsilasabiliyorsunuz. O da bugün oldu. Istemedigimiz bir maglubiyetti, üzgünüz” ifadelerini kullandi.

“Maglubiyeti baska nedenlere baglamak istemiyoruz”

Vida’nin penalti bekledigi pozisyona iliskin gelen bir soruyu Sahin, “Görüntü penalti gibi duruyor ama akan oyunda çekmenin derecesi ne bilmiyorum. Bu sene bunlarla çok fazla karsilasiyoruz. Kazandigimiz penaltinin çok fazla izlendigini düsünüyorum. Çok net bir penalti bence ama kötü oyunu veya aldigimiz maglubiyeti baska nedenlere baglamak istemiyoruz” seklinde cevaplandirdi.

“Oyuncu grubumuza inaniyoruz”

“Bugüne kadar milli aradan önce ciddi sakatliklar yasadik” diyen Murat Sahin, söyle devam etti:

“Takimin dengesi, beraber oynamasi, ayni ritmi yakalamasi zaman alan bir sey. Biz de çok fazla sakat olunca geri dönmesi, form tutmasi süre aliyor. Bunlari zaman zaman yasayacaksiniz. Biz simdi yasiyoruz ama bunu atlatamayacak teknik heyet ve oyuncu grubu degiliz. Biz oyuncu grubumuza inaniyoruz. Bundan çok çabuk siyrilip önümüze bakacagiz.”

“Bu maçlardan ders çikarip devam edecegiz”

Teknik Sorumlu Sahin, ilerleyen haftalarda hem Sampiyonlar Ligi hem de Süper Lig’deki zorlu fikstüre hazir olduklarini belirterek, “1-2 maglubiyet aldik diye hazir degil degiliz. Hiçbir maç oynamadan kazanilmaz. Bugün iyi oyamadik. 1-1’den sonra iki kolay golü yemememiz lazim. Bu seviyede bu golleri yerseniz maçi çevirmek kolay degil. Oyuncu degisiklerinden sonra oyuna adapte olmak için skoru da bulduk ama bu tarz gollerle demoralize olmaniz maçi kaybetmenize neden oluyor. Ama demek degil ki bunu önümüzdeki maçlarda da yasayacagiz. Bu maçlardan ders çikarip devam edecegiz” diye konustu.



Sakatlarin durumu

Murat Sahin, sakatlarin son durumuna iliskin ise su bilgileri verdi:

“Pjanic ile Kenan yarin antrenmana çikacaklar, orada takimla çalisacaklar. Nkoudou ile Mehmet Topal’in zamana ihtiyaci var. Minimum 10 güne ihtiyaçlari var. Ama Pjanic yarin takimla çalisacak. Onun kararini hoca sali günü konusarak, idmandaki durumuna bakarak verecek.”

Kaynak: İHA