Göksel Gümüsdag Açiklamasi '2 Takim Da Güzel Bir Maç Izletti'

Basaksehir Kulübü Baskani Göksel Gümüsdag, 3-2 kazanilan Besiktas maçinin ardindan konustu. Iki takimin da oldukça iyi performans sergiledigini söyleyen Gümüsdag, maçin hakeminin ise tam tersi sekilde silik bir yönetim ortaya koydugunu ifade etti.

Süper Lig’in 9. haftasinda Besiktas’i sahasinda 3-2 maglup eden Basaksehir’de Baskan Göksel Gümüsdag, karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Izleyenler açisindan güzel bir karsilasma oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan Gümüsdag, “Iki takim da iyi oynadi. Seyredenler açisindan seviye oldukça yüksekti. Iki takimi da performansindan dolayi tebrik ediyorum. Basaksehir, takim olarak çok iyi bir takim ama bazen futbolda terslikler olabiliyor. Bunu yasadik ama en kisa sürede dönecegini de biliyorduk. Bu maçta galibiyetle basladik. Hocamizi ve oyuncularimizi tebrik ediyorum. Besiktas’a da sali günü Sporting Lizbon ile oynayacagi mücadelede basarilar diliyorum. Kalbimiz, gönlümüz bütün Türkiye gibi onlarla. Insallah galibiyet alirlar, onlara basarilar diliyorum. Sözlerine baslarken iki takimin yüksek seviyede oynadigi ve güzel performans sergiledigi bir oyun dedim. Ama hakemin de çok düsük seviyede performans gösterdigi bir maç oldu. Silik bir yönetim sergiledi. Bunu söyleyebilirim, galip geldigimiz için bunu söyleyebilirim. Maçin kalitesinin altinda bir performans sergiledi ve kötü performansiyla da maçin önüne geçti. Kulüpler Birligi ve TFF ortak bir çalisma yaptilar. MHK Baskani’na güveniyoruz ama yetmiyor. Bu performansin MHK sisteminin yapisinin tekrar degerlendirilmesi için bir mutabakatimiz var. Bu hakemin, bu maçta kaç puan aldigini ya da alacagini bilemiyorum. Bu performanslarin karsiliginda gözlemciler tarafindan verilen puanlar kamuoyuyla paylasilmali. Ingiltere’de bunun örnegi var. Premier Lig’de yapiyorlar. Premier Lig, Bundesliga, Serie A’nin hakem sistemi incelenmeli. Böyle bir kararimiz da var ve insallah en yakin zamanda buna geçis yapariz. Baktiginiz zaman iki takim da izleyenlere çok güzel bir maç seyrettirdi. Inaniyorum ki Basaksehir de eski havasini bulur ve devam eder” diye konustu.



“Hocadan da takimdan da memnunum”

Emre Belözoglu’nun ilk maçinda aldigi galibiyeti yorumlayan Göksel Gümüsdag, “6 hafta maglup olan bir takim var ve bir yerde patlamaya ihtiyacimiz vardi, bunu yasadik. Emre bu takimin içinde kaptanlik yapmis ve takimi taniyan birisi. Oyuncularimizin kalitesi de belli. Inaniyoruz ki en yakin zamanda daha iyi bir yere dogru gideriz. Ben hocanin da takimin da performansindan memnunum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA