Galatasaray 1905 Ventures Girisimcilik Merkezi'nin Lansmani Yapildi

Galatasaray Spor Kulübü’nün hayata geçirdigi 1905 Ventures Girisimcilik Merkezi’nin basin lansmani yapildi.

Türkiye’de, spor teknolojilerini (SportTech) yenilikçi bakis açilari ile gelistirebilmek, bu alanda projelerini gelistirmek isteyen girisimcilere destek olabilmek, girisimcileri en dogru sekilde yönlendirebilmek ve bu projeleri hayata geçirebilmek amaciyla Galatasaray Spor Kulübü Girisimcilik Merkezi kurdu. 1905 Ventures’in basin lansmani Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda Galatasaray Spor Kulübü Baskan Yardimcisi Bikem Kanik, 1905 Ventures Program Direktörü Ihsan Elgin ve Istanbul Portföy Girisim Sermayesi Direktörü Yigit Arslan’in katilimiyla yapildi.

Galatasaray’in degerleri arasinda öncü ve ilkleri yapmak oldugunu söyleyen Bikem Kanik, "Son dönemde pandemide spor endüstrisi farkli alanlara, farkli yatirimlara yöneldi. Bu amaçla da Galatasaray olarak yaptigimiz bir sürü çalisma var. Galatasaray sadece sporda degil yer aldigimiz alanlarda öncü olmamiz önemli. Bugün gene bir baska ilki gerçeklestirmek için buradayiz. Galatasaray’in destegi ile spor, saglik, yasam ve eglence alanindaki yenilikçi, teknoloji girisimleri için bir bulusma noktasi yapma amacindayiz. Bu amaçla 1905 Ventures adi hizlandirma programi ve girisim sermayesi yatirim fonu olusturuyoruz. Sporda bunun gibi fazla fon yok. Bu sektöre verecegi katkilar yadsinamaz. Bu alanda olusacak inovatif fikirlere, yeni girisimlere çalisma platformu yapma destegi vermek istiyoruz. Galatasaray taraftarini bizlerle kazanmak için çagiriyoruz" diye konustu.



"Dünya spor ekosistemi 16 alt alana yayiliyor"

Girisimciligi son 15 yilinda Türkiye hizli bir hareket halinde olugunu ifade eden Ihsan Elgin, "Spor endüstrisinde inanilmaz isler var. Dünya spor ekosistemi 16 alt alana yayiliyor. Türkiye bu ekosistem çok küçük durumda. Büyümesi için destege ihtiyaci var. Türkiye’de girisimciler en zorlandigi konu ürünlerini, fikirlerini test edecek alanlarinin olmamasi. Galatasaray burada devreye giriyor. Hizlandirma diye adlandirdigimiz bölümde hem mentor hem egitmenlerle yardim ediyor. Esasinda tüm imkanlarini size açip, ürünlerinizi test etmenizi sagliyor" seklinde konustu.

Türkiye’den daha fazla teknoloji girisimcisinin çikmasi gerektigini belirten Yigit Arslan ise, "Galatasaray’in 1905 Ventures adi hizlandirma programindan mezun olacak girisimcilerin fonlama ile desteklenmesi gerekiyor. Spor teknolojisi girisimleri kulüplerle olan iliskilerini yeterli seviyede yürütemiyor. Kulüplerin önceligi saha içi olabiliyor. Bu hizlandirma programinda Galatasaray Spor Kulübü spor teknolojisi girisimlerinin ilk müsterisi olmasi özelligi tasiyacak. Girisimler ilk günden avantajli bir sekilde baslamis olacaklar" ifadelerini kullandi.

Bikem Kanik ayrica Galatasaray’in kasasindan bunun için bir sey çikmayacagini aktardi.

Konusmalarin ardindan imza töreni ve fotograf çekimi yapildi.

Kaynak: İHA