Erdinç Sözer Açiklamasi 'Galibiyeti Hak Ettik'

Besiktas galibiyetini degerlendiren Medipol Basaksehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, “Ilk yari istediklerimizi çogunlukla gördük, sonradan biraz yorulduk. Ikinci devrede Besiktas degisikliklerle baski yapti. Hatalardan sonra bile takim organizasyonu bozmadik. Galibiyeti hak ettik” dedi.

Süper Lig’in 9. haftasinda M.Basaksehir, sahasinda Besiktas’i 3-2 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Medipol Basaksehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, “Güzel bir maç oldu. Besiktas maçi hiç birakmadi, 3-2 yapti. Biz de takim olarak çok güzel bir galibiyet elde ettik. Takima, baskanimizi tebrik ediyorum. Takim bizim beklediklerimizi son 10 gün içinde karsilamaya çalisti. Beklediklerimizi sahada gösterdiler. Dominant bir oyun oynamak istiyoruz. Emre hocanin ruhu bu, her zaman dominant oynamak, her zaman top bizde olsun, set oyunu, duruma göre baski yapmak... Ilk yari istediklerimizi çogunlukla gördük, sonradan biraz yorulduk. Ikinci devrede Besiktas degisikliklerle baski yapti. Hatalardan sonra bile takim organizasyonu bozmadik. Galibiyeti hak ettik” ifadelerini kullandi.

“Adim adim çalisacagiz”

Göreve geldikleri günden itibaren teknik heyet olarak takimda ne gibi degisiklikler yaptiklarina iliskin bir soruyu Sözer, “Büyük bir degisiklik yapamazsin, en büyük degisiklik takima ruh vermek. Emre hocanin ruhunu, düsüncelerini takima vermeye çalisiyoruz. O ruhu tasimaya çalisiyoruz. Ruhu takima tasimak gerekti. 90 dakika mücadele verdik, takim olarak ruhu gördük. 10 gündür takima hocalik yapiyoruz, biz bir baslangiç yaptik, adim adim çalisacagiz. Büyük sey bekleyemezsiniz 2-3 günde, analiz yapip oyuncular konusup düsüncelerimiz çalismamiz gerek. Buna haziriz. Takima, oyunculara, kulübe güveniyoruz. Adim adim bunlari yapmaya çalisacagiz” diye cevaplandirdi.

“Takima karsi güvenimiz çok yüksek”

Takimin istenilen seviye ne kadar sürede ulasabilecegiyle alakali da Erdinç Sözer, “Zaman gerekiyor, takimi sabri verecegiz, takima karsi güvenimiz çok yüksek. Bu güveni karsiladiklari için tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA