Besiktas, Basaksehir Karsisinda Ligdeki Ikinci Yenilgisini Yasadi

Medipol Basaksehir'e 32 yenilen Besiktas, ligde 9. haftayi 17 puanla tamamladi Ligin ilk 4 haftasinda gol yemeyen Besiktas son 5 maçta kalesinde 11 gol gördü

Süper Lig'in 9. haftasinda Medipol Basaksehir'e 3-2 maglup olan Besiktas, bu sezon ligdeki ikinci maglubiyetini alarak 17 puanda kaldi.

Teknik direktör Sergen Yalçin'in cezali oldugu mücadelede ilk yariyi 1-0 geride tamamlayan siyah-beyazlilar, Alex Teixeira'nin golüyle skoru esitlese de Okaka ve Gulbrandsen'in gollerine engel olamadi.

Siyah-beyazli ekip Michy Batshuayi'nin 90+1'de penaltidan attigi golle farki bire indirse de kalan dakikalarda baska gol atamayinca haftayi puansiz tamamladi.

- Mert Günok yine kalesini gole kapatamadi

Besiktas'in sezon basinda kadrosuna kattigi ve bu sezon siyah-beyazli formayla üçüncü maçina çikan Mert Günok, Basaksehir karsisinda da kalesini gole kapatamadi.

Bu sezon oynadigi Fraport TAV Antalyaspor ve Altay maçlarinda 2'ser gol yiyen tecrübeli eldiven, mücadelenin 40. dakikasinda Visca'nin sutu sonrasi yaptigi hatayla takimini 1-0 geriye düsürdü. Siyah-beyazli kaleci, Okaka ve Gulbrandsen'in gollerine de engel olamadi.

Mert Günok'un kalede oldugu 3 maçta Besiktas toplam 7 gol yedi.

- Siyah-beyazlilar 5 maçtir gol yiyor

Sezonun ilk 4 haftasinda kalesinde gol görmeyen Besiktas, ligde oynadigi son 5 maçta ise rakiplerinin gol sevincine engel olamadi.

Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Yeni Malatyaspor maçlarini gol yemeden tamamlayan siyah-beyazli ekip, Antalyaspor, Adana Demirspor, Altay ve Sivasspor sonrasinda Basaksehir'den de gol yedi.

Besiktas böylelikle oynadigi son 5 müsabakada kalesinde 11 gol gördü.

- Teixeira, Volkan Babacan'in hatasini affetmedi

Besiktas'in Brezilyali futbolcusu Alex Teixeira, Basaksehir kalecisi Volkan Babacan'in 59. dakikadaki hatasini affetmedi.

Volkan'in uzaklastirmak istedigi topu ceza sahasi disi sol çaprazinda önünde bulan siyah-beyazli futbolcu, düzgün bir vurusla takiminin beraberlik golünü kaydetti.

Alex Teixeira bu golle birlikte gol sayisini 2'ye yükseltirken 2 golü de ceza sahasi disindan atmis oldu.

- Batshuayi 4. golünü atti

Besiktas'in bu sezon transfer ettigi Michy Batshuayi, siyah-beyazli takimla 4. kez gol sevinci yasadi.

Karsilasmanin 90+1. dakikasinda verilen penalti karari sonrasi topun basina geçen golcü oyuncu, topu filelerle bulusturarak skoru 3-2'ye getirdi.

Batshuayi, Yeni Malatyaspor (2) ve Fraport TAV Antalyaspor maçlarinda da gol atmisti.

Kaynak: AA