Tekvandoda Tesis Müjdesi

Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin:'Keçiören Belediye Baskanimiz Turgut Altinok bize 22 dönümlük bir arazi verdi. Insallah bu jeste, federasyon olarak yapacagimiz tesisi 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'na yetistirerek karsilik verecegiz'

Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, Ankara'da yeni bir tekvando tesisinin yapilacagini ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'na yetisecegini söyledi.

Metin Sahin, Keçiören'de Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando Sampiyonasi'nda bir konusma yapti.

Türk tekvandosunun dünyanin en iyileri arasinda yer aldigini vurgulayan Metin Sahin, "Keçiören Belediye Baskanimiz Turgut Altinok bize 22 dönümlük bir arazi verdi. Insallah bu jeste, federasyon olarak basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun katkilariyla, yapacagimiz tesisi 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'na yetistirerek karsilik verecegiz." ifadelerini kullandi.

Türk tekvandosunun 2004'ten bu yana her olimpiyatta madalya aldigini vurgulayan Sahin, "Bu bizim için çok büyük bir gurur meselesi. Çok az kotayla aldigimiz bu basarilar sadece olimpiyatla sinirli degil. Avrupa'da, dünyada ve yapilan bütün uluslararasi müsabakalarda sporcularimiz her yili bir madalya rekoru kirarak tamamlamistir. Bütün bunlarla beraber 2004'te 90 binlerde olan sporcu sayimiz bugün 600 binlere dayanmistir. Allah bizleri muzaffer kildi ve su an basarimiz tüm dünyada konusuluyor." degerlendirmesinde bulundu.

- Sampiyona yarin sona erecek

Ankara'da devam eden Türkiye Gençler Tekvando Sampiyonasi devam ediyor.

Toplam 72 ilden 688 kulübe bagli 2 bin 187 sporcunun katildigi ve 8 Ekim'de baslayan organizasyon yarin sona erecek.

Sampiyonadan sonra 16-17 Ekim'de milli takim seçmeleri yapacak. Seçmelerden sonra 12-15 Kasim'da Bosna Hersek'te düzenlenecek Avrupa Gençler Tekvando Sampiyonasi'na katilacak milli sporcular belli olacak.

Kaynak: AA