Sivas'ta 55 Dönümlük Araziye Kurulacak Park Kente Deger Katacak

Sivas'ta 55 dönümlük arazi üzerinde yapimi devam eden bölge parki ve yasam alaninin, gelecek yil hizmete sunulmasi planlaniyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Emek Mahallesi Yumurtatepe mevkisindeki 55 dönümlük arazi, bölge parki ve saglikli yasam alanina dönüstürülüyor.

2022 yilinda açilmasi hedeflenen parkta, restoran, 6 farkli çocuk oyun alani, futbol, basketbol, voleybol sahalari, egzersiz aletleri, spor alanlari, seyir teraslari ve süs havuzlari yer alacak.

Proje, rekreasyon alanlari ve yaklasik 1200 nitelikli agaçtan olusacak 35 bin metrekarelik yesil dokusuyla hem bölgeye hem de kente yeni bir deger kazandiracak.

Tamamlandiginda kent sakinlerinin yani sira çevre il ve ilçelerden de çok sayida ziyaretçinin gelmesinin beklendigi bölge parkindaki çalismalara Belediye Baskani Hilmi Bilgin yönetiminde hiz verildi.

Çalismalar kapsaminda söz konusu yasam alaninin millet kiraathanesi, restoran ve lavabo gibi hizmet binalari tamamlanarak, sert zeminlerin yapimina baslandi. Peyzaj çalismalarina ise ilkbahar aylarinda baslayacak.

Kaynak: AA