Paralimpik Masa Tenisçiler, Ögrencilerle Bulustu

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda altin madalya kazanan Abdullah Öztürk:'Bu basari 15 yillik bir emek ve çalisma sonucu geldi'.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda altin madalya kazanan Abdullah Öztürk, bronz madalya alan Ali Öztürk ve Nesim Turan, Ankara Etimesgut 15 Temmuz Sehitleri Ortaokulu ögrencileri ile bulustu.

Engelsiz Yasam Merkezi'nde gerçeklestirilen "Sporla Engelleri Asiyoruz" etkinligine milli sporcularin yani sira Etimesgut Kaymakami Izzettin Sevgili, Etimesgut Belediye Baskani Enver Demirel, ögretmenler, ögrenci ve aileleri katildi.

Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Melek Gürlek'in moderatörlügünü yaptigi etkinlikte açiklamalarda bulunan milli sporcu Abdullah Öztürk, basari yolunun çok çalismaktan geçtigini söyledi.

Abdullah, iki kez olimpiyat sampiyonu oldugunu animsatarak, "Bu hiç kolay olmadi. Bu basari 15 yillik bir emek ve çalisma sonucu geldi. Disiplinli çalistiniz mi basaramayacaginiz sey yoktur. Ögretmenlerinizi dinlerseniz, rehber olan birileri çikarsa karsiniza siz de basarili olabilirsiniz." dedi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda bronz madalya kazanan Ali Öztürk ise son olimpiyatlarin en basarili bransinin masa tenisi oldugunu söyledi.

Ögrencilerle bir araya geldikleri için çok mutlu olduklarini anlatan Ali, "1 altin 3 bronz 4 madalya kazandik. Bu büyük bir basari. Bunlari çalisarak, sizlerin destegiyle basarirdik. Çin, Almanya, Italya gibi birçok ülkeye gittik ama böyle bir tesis görmedik. Burasi çok güzel yasam merkezi gördük. Basta sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere engellilerin hayatina dokunan herkese çok tesekkür ediyorum." diye konustu.

Milli sporcu Nesim Turan da Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yasam Merkezi'nin çok begendigini belirterek, insan hayatina dokunan bu tür tesislerin artmasi gerektigini söyledi.

- "Amacimiz engelli bireylerin yasam kalitesini artirmak"

Etimesgut Belediye Baskani Enver Demirel ise amaçlarinin engelli birey ve ailelerinin yasam kalitesini arttirmak oldugunu söyledi.

Engelsiz Yasam Merkezi'nin dünyada örnek bir tesis oldugunu vurgulayan Demirel, "Bugün Avrupa Sampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takimi'nin 7 oyuncusundan 6'si bizim kulübümüzün sporculari. Adimiz pek anilmiyor belki ama herkes biliyor ki çok büyük bir yatirim yaptik. Sahalar yaptik, tesisler kurduk. Bunun meyvelerini aliyoruz su an. Insallah ülkemizi temsil edecek çok daha fazla sporcu yetistirecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Soru-cevap seklinde devam eden etkinlik, engelli bireyler tarafindan yapilan ürünlerin yer aldigi serginin gezilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA