Kusadasi, Açik Su Yüzme Yarislarina Sahne Olacak

Aydin’in Kusadasi ilçesinde düzenlenecek açik su yüzme yarislari 6 Kasim tarihinde Kadinlar Denizi plajinda gerçeklestirilecek. Bin 500 ve 3 bin metrelik iki ayri etapta yüzülecek yarismalara amatör ve profesyonel 500’e yakin sporcunun katilmasi bekleniyor.



Yarismanin düzenleyicisi konumundaki ÇYDD Kusadasi Subesi Çilem Karakus ve Spor Sorumlusu Beden Egitimi Ögretmeni Bagdagül Simsek’in baskanliginda, profesyonel açik su yüzme sporcusu Yilmaz Yasuk ve Kusadasi Belediye Spor Atletizm ve Triatlon Antrenörü Zerrin Üçkardesler’den olusan düzenleme komitesi, yarislarin planlanmasi ve parkurlarin belirlenmesi amaciyla Kusadasi’na gelen TYF Açik Su Teknik Kurul Üyesi Nehir Çakir ile görüstü.

Yarislarin saglikli ve eksiksiz yapilabilmesi için gerekli altyapinin hazirlanmasi ve önlemlerin alinabilmesi ile ilgili ön görüsmede yaris parkurlari da belirlendi. Düzenleme komitesine yarislarin saglikli sekilde yapilabilmesi için gerekenleri siralayan TYF Açik Su Teknik Kurul Üyesi Nehir Çakir, düzenleme komitesine alinacak izinler ve federasyon onayi ile ilgili de bilgi verdi.

Bin 500 ve 3 bin metre olmak üzere iki ayri kategoride yüzülecek yarislarla ilgili konusan Bagdagül Simsek, Kusadasi’nda ilk kez düzenlenecek açik su yüzme yarislarinin Türkiye’nen pek çok noktasina yapildigini hatirlatarak, 25 yas üzeri masterlar yarismasi olarak düzenlenen yarislara lisansli sporcularin dogrudan, lisansi olmayan vatandaslarin ise saglik raporlariyla gelerek katilabilecegini söyledi.

Yarislar için hazirliklarin tüm hiziyla sürdügünü kaydeden Bagdagül Simsek, “6 Kasim’da gerçeklestirecegimiz yarismanin Kusadasi’nda geleneksel hale gelecegine inaniyoruz. Yarisma günü Kadinlar Denizinde adeta bir senlik yasanacak. Tüm vatandaslarimizi bu güzel etkinligimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA