Kiran Kirana Maçta Ayagi Kirildi

Ragbi Ligi Avrupa Sampiyonasi D Grubu maçlari, 14-17 Ekim tarihlerinde Bodrum’da oynaniyor. Maçlar, kiran kirana geçerken bir oyuncunun ayagi kirildi.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanitma Vakfi (BOTAV) ve Türkiye Ragbi Ligi Dernegi (TRLA) isbirligiyle Ragbi Ligi Avrupa Sampiyonasi D Grubu maçlari, Bodrum’un Mumcular Mahallesi’ndeki Hüseyin Akar Tesisleri’nde oynaniyor. 4 takimli D Grubu’nda Türkiye’nin yani sira Hollanda, Malta, Çekya yer aliyor.

Ilk gün Malta - Çekya ve Türkiye Hollanda maçlari oynandi. Maçlar adeta kiran kirana geçiyor. Sporcular, sayi kazanabilmek için kiyasiya mücadele etti. Maçlarda talihsiz bir anda yasandi. Malta - Çekya maçinda ayagi kirilan Çekyali sporcu, ambulansla hastaneye kaldirildi. Maç bir süre durdu. Maçlari izlemeye gelen Mumcular Mahallesi sakinleri, Türkiye’ye maç boyunca destek verdi.

Maçlarda Malta karsisinda ilk yariyi 16 - 6 önde bitiren Çekya, maçi 40-16 yendi. Türkiye ise rakibi Hollanda’ya 38 - 18 yenildi. Sampiyonada üçüncülük ve final maçi 17 Ekim Pazar günü oynanacak.

Türkiye Ragbi Ligi Dernegi Baskani Gürol Yildiz, “Süper bir sampiyonamiz var. Ilk defa Türkiye’de oynanacak Avrupa Ligi Sampiyonasi. Bu grupta sampiyonlugu kazanacak takim 2025’te Dünya Ragbi Kupasina katilma hakkina sahip olacak. Bu sporun adi ragbi lig. 13’lü oynaniyor. 13 oyuncu sahada 80 dakika oynanan bir spor. Ragbi lig, 1895’ten beri oynanan bir spor. Bütün dünyada oynaniyor. Biz Türkiye Ragbi Ligi olarak 2016 yilinda basladik. Bir deyim var, ‘Top geçer adam geçmez’ diye. Bu güres ve futbolun karsimi bir spor.”

Kaynak: İHA