ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Ögrencisi Anlatici'dan 4 Dünya Rekoru

Milli Sporcu Ada Zehra Anlatici, Italya'da düzenlenen SUDS Open EuroTrigames Avrupa Yüzme Sampiyonasi'nda kazandigi derecelerle 4 dünya rekoru kirdi ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren: 'Ögrencilerimizin sampiyonluk elde etmesinin yaninda, erken yasta sportif kimlik kazanmasi, bir spor karsilasmasinda centilmence yarismayi ögrenmesi de oldukça degerli. Ögrencilerimizi yetenekleri dogrultusunda performans sporlarina yöneltmek ve ilgilendikleri branslarin yasam kültürlerini onlara tanitmak uygulamali derslerdeki öncelikli prensiplerimizdir'

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Sakarya Kampüsü ögrencisi Milli Sporcu Ada Zehra Anlatici, Italya'nin Ferrara sehrinde düzenlenen SUDS Open EuroTrigames Avrupa Yüzme Sampiyonasi'nda kazandigi derecelerle 4 dünya rekoru kirdi.

Doga Koleji'nden yapilan açiklamaya göre, sporu akademik gelisimin bir parçasi olarak gören ITÜ ETA Vakfi Doga Kolejinin ögrencisi Ada Zehra Anlatici yine dünya rekoruna imza atti.

Geçen senelerde de rekorlar kiran, 50 metre ve 100 metre kurbagalama stillerinde 2 gümüs madalya alarak Avrupa 2'nciligi, 50 metre serbest ve 100 metre sirtüstü stillerinde 2 bronz madalya alarak Avrupa 3'üncülügü almaya hak kazanan Anlatici, SUDS Open EuroTrigames Avrupa Yüzme Sampiyonasi'nda 50-100 metre kurbagalama, 100 metre serbest, 16 yas alti 200 metre kurbagalama stillerinde de açik yas olmak üzere 4 dünya rekoru kirdi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Anlatici, sampiyonaya salgin dönemi de dahil olmak üzere 2 yil süreyle hazirliklarini sürdürdügünü ifade ederek haftanin 5 günü havuz, 2 günü kara antrenmani yaparak bireysel antrenörü esliginde hazirlandigini dile getirdi. Anlatici, basta ailesi olmak üzere kendisine destek olan tüm ögretmenlerine ve arkadaslarina tesekkür ederek çok mutlu ve gururlu oldugunu söyledi.

- "Gurur Duyuyoruz"

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren ise, "Ögrencimiz Ada Zehra Anlatici daha önce de birçok kez bizleri gururlandirdi. Okulumuz ve ülkemiz adina gurur duyuyoruz. Emegi geçenlere bir kez daha tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.

Sporu daima akademik gelisimin bir parçasi olarak gördüklerini ifade eden Özeren, "Ögrencilerimizin sampiyonluk elde etmesinin yaninda, erken yasta sportif kimlik kazanmasi, bir spor karsilasmasinda centilmence yarismayi ögrenmesi de oldukça degerli. Ögrencilerimizi yetenekleri dogrultusunda performans sporlarina yöneltmek ve ilgilendikleri branslarin yasam kültürlerini onlara tanitmak uygulamali derslerdeki öncelikli prensiplerimizdir." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA