Hatayspor'da Basari, Sezon Öncesi Dogru Planlamayla Geldi

Teknik direktör Ömer Erdogan: 'Bütün ligleri teknik ekibimizle beraber çok detayli sekilde inceledik. Sonra oyun sistemimize uyabilecek oyuncularla erken temasa geçip transferi erken bitirmeye çalistik. Bunda da büyük oranda basarili olduk' 'Boupendza'dan sonra gol sorunu yasamiyoruz. Ligin en fazla gol atan ve en az gol yiyen takimiyiz. Demek ki dogru seyler yapiyoruz'

ERDAL TÜRKOGLU - Süper Lig ekibi Atakas Hatayspor'un teknik direktörü Ömer Erdogan, sezon öncesinde bütün ligleri detayli sekilde inceleyip sistemlerine uyacak oyuncularla temasa geçerek transferleri erken bitirmeye çalistiklarini, bunda da büyük oranda basarili olduklarini söyledi.

Ligde 16 puanla 4. sirada bulunan bordo-beyazli takimin teknik direktörü Erdogan, AA muhabirine, milli maç arasindan önce deplasmanda 2-0'la alinan Yeni Malatyaspor galibiyetinin takima moral oldugunu dile getirdi.

Takimi oyun içinde olusabilecek her türlü duruma karsi hazirlamaya çalistiklarini anlatan Erdogan, söyle konustu:

"Fiziksel olarak sezon basini iyi geçirdik. Zaten hep aklimizda ligin 4-5 haftasi biraz sikinti olabilecegi vardi. Ondan sonra ise hem uyum sorunu hem de oyuncularin fizik durumu iyi oldugunda böyle futbol ve sonuçlar bekliyorduk. Ilk haftalarda aldigimiz iyi sonuçlar süreyi daha da kisaltti. Her maçi tek tek degerlendiriyoruz. Tek tek hazirlaniyoruz. Sezon çok uzun. Daha çok zorlu maçlar oynayacagiz. Bu sebeple önümüzdeki ilk maçi en zorlu maç olarak görüyoruz."

Erdogan, takimin transfer politikasi hakkinda bilgi vererek, olasi ayriliklara karsi önceden hazirlik yaptiklarini da anlatti.

Yilbasindan itibaren daha önce izledikleri oyunculari tekrar gözden geçirmeye basladiklarini belirten Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bütün ligleri teknik ekibimizle beraber çok detayli sekilde inceledik. Sonra oyun sistemimize uyabilecek oyuncularla erken temasa geçip transferi erken bitirmeye çalistik. Bunda da büyük oranda basarili olduk. Sezon bittiginde aramizdan ayrilacak oyuncular kesinlestiginde diger planlarimizi devreye sokarak yönetimimizin de çok çabuk davranmasiyla oyunculari kadroya kattik. Bu konuda yönetimimize tekrar tesekkür ediyoruz. Her mevkiye göre belirledigimiz kriterler var. Onlari çok detayli sekilde inceliyoruz. Eger isteklerimize karsilik veriyorsa, sonra eger arastirabiliyorsak karakteriyle ilgili de inceleme yapip takima uyum saglayacak oyunculari kadromuza katmaya çalisiyoruz."

- Takimda gol atma sorunu yasanmiyor

Geçen yilin gol krali Aaron Boupendza'dan sonra takimin hücum hatlarinda sorun yasamadigina dikkati çeken Erdogan, "Boupendza'dan sonra gol sorunu yasamiyoruz. Ligin en fazla gol atan ve en az gol yiyen takimiyiz. Demek ki dogru seyler yapiyoruz. Ona asist yapan, yardimci olan arkadaslarimiz vardi. Biz geçen sezon da bu sezon da takim oyunuyla mücadele eden görüntü veriyoruz. Bu sezon atilan gollerde dagilim çok farkli degil. Bu sene de çok kisiyle farkli goller attik." diye konustu.

Erdogan, takimlarinin ligdeki siralamasindan memnun olduklarini ifade ederek, "Allah'a sükür, bulundugumuz nokta hak ettigimiz nokta. Hiçbir maçi tesadüfen kazanmadik. Kazandigimiz her maçta daha iyi oynayan, daha fazla pozisyona giren bizdik." dedi.

- "Basariyi birlikte elde ediyoruz"

Teknik direktör olarak kariyerinin basinda oldugunu aktaran Erdogan, geçen sezon ilk kez Süper Lig deneyimi yasadigini belirtti.

Erdogan, kendisinin ön planda oldugunu ancak basarinin ekip ruhu ile geldigini anlatarak, sunlari ifade ettI.

"Bu bir ekip isi, burada benim çok çalisan ve kendini her zaman yenileyen yardimci hocalarim var. Basariyi birlikte elde ediyoruz. Tabii bize burada güvenen basta onursal baskanimiz Lütfü Savas ve yönetim kurulu üyelerimize tesekkür ediyoruz. Onlarin yanimizda olmasi, bize güvenmesi bizi daha da motive ediyor. Bunun bir de futbolcu tarafi var. Siz çok çalisirsiniz ancak futbolculara kendinizi inandiramazsaniz ya da inandiginiz yolda futbolcular yaninizda olmazlarsa maalesef basarisiz olursunuz."

- "Burada daha yapacak seylerimiz var"

Kendisiyle ilgili çikan transfer iddialarina da deginen Erdogan, sunlari kaydetti:

"Tabii ki söylentiler her zaman oluyor. Bu tabii bizi mutlu ediyor, gururlandiriyor. Dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Burada 2 yil sözlesmemizi uzattik. Burada daha yapacak seylerimiz var. Çok huzurlu bir ortamda çalisiyoruz. Yönetimle uyum içerisinde, saygi içerisinde arkadasligimiz bizi basariya götürüyor. Futbolda yarinin ne olacagini bilemiyorsunuz ama bizim su anki planimiz bu sezonu iyi bitirip önümüzdeki sezon daha da saglikli bir sezon geçirmek. Kafamizdaki sey su an tamamen bunlar."

Kaynak: AA