Genç Sporcudan 4 Dünya Rekoru

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Sakarya Kampüsü 8. sinif ögrencisi milli sporcu Ada Zehra Anlatici, Italya’nin Ferrara sehrinde düzenlenen SUDS Open EuroTrigames Avrupa Yüzme Sampiyonasi’nda kazandigi derecelerle 4 dünya rekoru kirarak büyük bir basari elde etti.

Sporu akademik gelisimin bir parçasi olarak gören ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji’nin ögrencisi yine bir dünya rekoru kirdi. Geçen senelerde de rekorlar kiran milli yüzücü ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Sakarya Kampüsü 8. sinif ögrencisi Ada Zehra Anlatici, 50 m ve 100 m kurbagalama stillerinde 2 gümüs madalya alarak Avrupa 2.’ligi, 50 m serbest ve 100 m sirtüstü stillerinde 2 bronz madalya alarak Avrupa 3.’lügü almaya hak kazanmis olup, bunlarla birlikte 50-100 m kurbagalama, 100 m serbest, 16 yas alti 200 m kurbagalama stillerinde ise açik yas olmak üzere 4 Dünya rekoru kirdi.

Ada Zehra Anlatici, SUDS EuroTrigames Avrupa Yüzme Sampiyonasi’na pandemi dönemi de dahil olmak üzere 2 yil süreyle hazirliklarini sürdürdügünü ifade ederek, haftanin 5 günü havuz, 2 günü kara antrenmani yaparak bireysel antrenörü esliginde hazirlandigini dile getirdi. Anlatici, basta ailesi olmak üzere kendisine destek olan tüm ögretmenlerine ve arkadaslarina tesekkür ederek çok mutlu ve gururlu oldugunu söyledi.



“Gurur duyuyoruz”

ITÜ ETA Vakfi Doga Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren, rekortmen ögrenciyi, antrenörlerini ve ailesini tebrik ederek, “Ögrencimiz Ada Zehra Anlatici daha önce de birçok kez bizleri gururlandirdi. Okulumuz ve ülkemiz adina gurur duyuyoruz. Emegi geçenlere bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.

Sporu daima akademik gelisimin bir parçasi olarak gördüklerini ifade eden Özeren, “Ögrencilerimizin sampiyonluk elde etmesinin yaninda, erken yasta sportif kimlik kazanmasi, bir spor karsilasmasinda centilmence yarismayi ögrenmesi de oldukça degerli. Ögrencilerimizi yetenekleri dogrultusunda performans sporlarina yöneltmek ve ilgilendikleri branslarin yasam kültürlerini onlara tanitmak uygulamali derslerdeki öncelikli prensiplerimizdir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA