FIFA'da Gündem Dünya Kupasi

FIFA Baskani Gianni Infantino, FIFA Dünya Kupasi'nin dört yerine iki yilda bir düzenlenmesi konusunu gündeminde tutmaya devam ediyor.

Israil medyasina konusan Infantino, Dünya Kupasi'nda reform çalismalarina devam ettiklerini belirterek, "2026'da ilk kez 48 takimli Dünya Kupasi'ni zaten yapacagiz. Sonraki turnuvanin iki veya dört yilda bir düzenlenmesi konusunu ise görüsmeye devam ediyoruz." dedi.

FIFA Dünya Kupasi'nin daha sik düzenlenmesi halinde degerinin azalacagi yönündeki elestirilere katilmadigini belirten Infantino, "Dünya Kupasi ve benzeri organizasyonlar, sihirli turnuvalardir ve bu yüzden daha sik düzenlenmesi, degerini daha da artirir. Turnuvalarin prestiji, siklikla düzenlenmesine göre degil, kalitesine göre belirlenir. Super Bowl, Wimbledon ve Sampiyonlar Ligi gibi organizasyonlar, her yil düzenleniyor. Herkes bu turnuvalari heyecanla bekliyor." ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Dünya Kupasi'nin iki yilda bir düzenlenmesine karsi çikan UEFA, 2028 Avrupa Futbol Sampiyonasi'na ev sahipligi sürecini hafta içinde baslattigini duyurmustu. FIFA Dünya Kupasi'nin iki yilda bir düzenlenmesi halinde, iki turnuvanin birbiriyle ayni yil düzenlenmesi riski de bulunuyor.

Kaynak: AA