Büyük Kadinlar Boks Milli Takimi Rekor Madalya Pesinde

Milli Takim Teknik Direktörü Cahit Süme:'Dünya sampiyonasinin ülkemizde yapilacak olmasi bizi daha da motive ediyor. Insallah güzel sonuçlar alacagiz. Belki de tarihi bir rekora imza atacagiz diye düsünüyorum'

SELÇUK KILIÇ - Kadin Boks Milli Takimi Teknik Direktörü Cahit Süme, aralik ayinda Istanbul'da yapilacak Dünya Sampiyonasi'nda rekor sayida madalya elde edebileceklerini söyledi.

Trabzon'da kampa giren Kadin Boks Milli Takiminin teknik direktörü Süme, AA muhabirine, 18 Ekim'e kadar çalismalarini Trabzon'da sürdüreceklerini belirtti.

Trabzon kampinin ardindan 18-31 Ekim tarihlerinde Erzurum Palandöken'de kampa devam edeceklerini ifade eden Süme, "Erzurum'dan sonra Kazakistan'da kamp yapacagiz ve ardindan da Ordu'da turnuvaya katilacagiz. Irlanda, Kazakistan takimlari olumlu yanit verdi, Ingiltere de turnuvaya katilabilir. Bu turnuvanin ardinda Istanbul'a giderek sampiyonaya katilacagiz." dedi.

Aralik ayinda sampiyonanin Istanbul'da yapilacak olmasinin kendilerini daha motive ettigini vurgulayan Süme, söyle devam etti:

"Moral ve motivasyon olarak iyi durumdayiz. Takimimiza inaniyoruz. Insallah güzel çalismalarin sonucunu da elde edecegiz. Kendi evimizde, seyircimiz önünde Istiklal Marsi'mizi okutmak istiyoruz. Insallah güzel sonuçlar alacagiz. Belki de tarihi bir rekora imza atacagiz diye düsünüyorum. Ilk defa bu kadar iddiali söz içine girdik. Çünkü takimda herkes bunu basaracak güçte, yetenekte. Takimda uyum, arkadaslik, dostluk var. Birbirini basari yönünde yukari çekme var. Bu da pozitif anlamda enerjimizi yükseltiyor."

Süme, Trabzon kampinda 6 sikletten sporcu bulundugunu kaydederek, "Sporcularimizla antrenman öncesi konusmamizda hepsinin final oynayabilecek, dünya sampiyonu olabilecek yetenegi, gücü, teknigi, inatçi yapisi, karakteri oldugunu söyledik. Bu organizasyon en iyi basari saglayacagimiz dönem olacak diye düsünüyorum. Ilk defa böyle ciddi, büyük konusma içine giriyorum ama takimimizda bu derece kaliteli sporcular mevcut. Insallah bunu basaracagiz." diye konustu.

- "Busenaz, katilmayi çok istedi"

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyat sampiyonlugunun ardindan inise geçmeyi ve yili kapatmayi planladiklarini ifade eden Süme, "Ancak sampiyonanin Türkiye'de yapilacak olmasi durumu ortaya çikinca Busenaz, kendi ülkesindeki bu sampiyonaya katilmayi çok istedi. Biz de öncelikle dünya sampiyonasina onu katma karari aldik." dedi.

Busenaz için 10 yil önce "Neden 7-8 Avrupa, 3-4 dünya sampiyonlugu olmasin, tarihe geçmesin" dedigini belirten Süme, "Busenaz fiiziksel olarak da buna uygun. Allah saglik, sihhat verdigi müddetçe hedeflerimiz içinde bu da var. Insallah dünya boks tarihe böyle bir imza atariz, ismimizi bütün dünyaya yazdiririz. Böyle niyetimiz var." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA