Bodrum'da Yelken Yarislari Basladi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde bu yil 9’uncusu gerçeklestirilen ’Bodrum International Optimist Regatta’ 16 ülkeden 286 sporcunun katilimiyla basladi.



Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Bodrum Belediyesi isbirliginde Bodrumspor Yelken Kulübü organizasyonuyla 2013 yilindan bu yana düzenlenen Bodrum International Optimist Regatta’nin bu yil 9.’uncusu gerçeklesiyor. 6 gün sürecek Organizasyon, dün yarislara katilan ekiplerin Bodrum Limani’ndaki kortej yürüyüsü ile basladi.

Bando esliginde yürüyen ekipler, limandaki yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekti.

16 ülkeden 286 sporcunun kayit yaptirdigi yarislar, Içmeler Mevkiindeki Bodrumspor Yelken Subesi’nde basladi.

Karada son hazirliklarini yapan sporcular, daha sonra denize açildilar. Sporcular hem rüzgarla hem de dalgalarla mücadele etti. TYF Optimist Antrenörü Alican Selcik, yarislar ile ilgili yaptigi açiklamada, “Bodrum’da uluslararasi bir yaris ve biz de bu heyecani burada paylasiyoruz çocuklarimizla. Arkada çok ciddi bir is var. Lojistik kismi, hazirlanma kismi, çocuklarimiz antrenörlerimiz, velilerimiz, herkes ciddi bir emek harciyor, mücadele veriyor buraya yarisa gelmek ve yarisabilmek için. Çocuklarimizin okullarindan vakti oldugu sürece hafta sonlari olmak üzere egitimlerimizi yapiyoruz, günde 3-4 saat denizde vakit geçiriyoruz. Bunun teorik kismi, kurallari, deniz üzerindeki deniz pratigi oldukça vakit aliyor. Bir sporcunun gerçek anlamda yetismesi uzun yillar aliyor ve küçük yasta basladiklari için iletisim çok önemli. Çocuklarla olan deniz üzerindeki, karadaki iletisim. Biz de hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak tekniksel olarak elimizden geleni hocalarimizla beraber yaparak müsabakalara geliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA