Besiktas Ile Medipol Basaksehir 30. Kez Karsi Karsiya Gelecek

Süper Lig'in 9. haftasinda yarin karsilasacak Besiktas ile Medipol Basaksehir 29 maçta 8'er kez birbirlerine üstünlük kurabildi Besiktas, geçen sezon lig ve Türkiye Kupasi'nda rakibiyle oynadigi 3 karsilasmayi da 32'lik skorlarla kazandi

Besiktas, Süper Lig'in 9. haftasinda yarin en çok zorlandigi rakiplerinden biri olan Medipol Basaksehir'e konuk olacak.

Siyah-beyazli futbol takimi, eski adi Istanbul Büyüksehir Belediyespor olan rakibiyle yaptigi 29 resmi maçta rakibine 8 kez üstünlük kurabildi. Medipol Basaksehir de Besiktas'i 8 defa maglup etmeyi basardi.

Iki takim arasindaki 13 karsilasma ise beraberlikle sonuçlandi.

- Besiktas geçen sezon rakibini 3 kez ayni skorla yendi

Besiktas, geçen sezon ligde ve Ziraat Türkiye Kupasi'nda oynanan 3 maçta Medipol Basaksehir'e 3-2'lik skorlarla üstünlük kurmayi basardi.

Rekabette her iki ekip de birbirlerine 37'ser gol kaydetti.

- Lig maçlari

Iki ekip Süper Lig'de 26 kez karsilasirken, Medipol Basaksehir ve Besiktas 7'ser galibiyete imza atti.

Taraflar arasindaki 12 maçta da beraberlik bozulamadi.

Siyah-beyazlilarin ligdeki toplam 35 golüne, turuncu-lacivertli ekip 34 golle yanit verdi.

- Sansizligini geçen sezon kirdi

Besiktas, geçen sezon öncesinde rakibiyle yaptigi son 9 maçta sadece 2 kez kazanabilirken, bu sansizligini 2020-2021'de kirmayi basardi.

Siyah-beyazli ekip, söz konusu 9 karsilasmadaki 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 maglubiyetin ardindan üst üste 3 maçtan üstünlükle ayrildi.

- Deplasmandaki 5 sezonluk galibiyet hasretini geçen sezon sonlandirdi

Besiktas, rakibine karsi deplasmandaki 5 sezonluk galibiyet hasretini de geçen sezon sonlandirdi.

Rakibine 14 resmi karsilasmada konuk olan siyah-beyazli ekip, bu maçlardaki ilk galibiyetini Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda aldi. Atatürk Olimpiyat Stadi'nda 9 Kasim 2014 tarihindeki karsilasmayi kirmizi kartlar nedeniyle 9 kisi tamamlayan Besiktas, sahadan 2-1 galip ayrildi. Besiktas, bu galibiyetin ardindan rakibiyle oynadigi 5 dis saha mücadelesinden bir beraberlik ve 4 yenilgiyle ayrildi. Siyah-beyazli takim, geçen sezon Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda rakibini 3-2 yenerek bu sansizligina son verdi.

Rakibiyle deplasmanda 14 resmi maça çikan Besiktas, bunlarin 2'sini galibiyetle tamamladi.

Medipol Basaksehir 7'si Atatürk Olimpiyat, 7'si Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda ev sahibi oldugu maçlarda 7 kez kazanirken, 5 müsabakadan da beraberlikle ayrildi.

Besiktas deplasmanda rakibine 15 gol atarken, kalesinde 21 gol gördü.

Siyah-beyazli takim, deplasmanda oynadigi 14 maçin tamaminda gol yerken, 4'ünde gol yollarinda suskun kaldi.

- Kupada 3 maç

Iki takim Ziraat Türkiye Kupasi'nda da 3 kez karsi karsiya geldi.

2009-2010 sezonundaki kupa eslesmesi 1-0 Medipol Basaksehir'in üstünlügüyle tamamlandi.

Besiktas ve Medipol Basaksehir, 2010-2011 sezonunda ise Türkiye Kupasi finalinde bir kez daha karsilasti. Normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 berabere tamamlanan karsilasmada rakibine penaltilarda 4-3 üstünlük kuran siyah-beyazli takim, kupanin sahibi olmustu.

Iki takim geçen sezon tek maç eleme usulüne göre oynanan kupada bu kez yari finalde rakip oldu. Vodafone Park'ta oynanan karsilasmanin normal süresi 2-2 berabere tamamlanirken, Besiktas uzatmada Cyle Larin ile 102. dakikada buldugu golle karsilasmayi 3-2 kazandi ve finale yükseldi.

Kaynak: AA