Bakasetas Açiklamasi 'Takimin Hedefleri Için Yasayan Ve Bunun Için Mücadele Eden Bir Kisiyim'

Trabzonspor’un Yunan futbolcusu Anastasios Bakasetas, takimin hedeflerini gerçeklestirmesi için yasayan, bunun için mücadele eden biri oldugunu belirterek, bu sezon önemli basarilar hedeflediklerini söyledi.

Çocukluk hayalini gerçeklestirmis profesyonel bir futbolcu oldugunu belirten Trabzonspor’un Yunan futbolcusu Bakasetas, bordo-mavili kulübün medya merkezine röportaj vererek hedeflerini ve hayallerini anlatti.

Bu yilin kendileri için çok önemli bir sezon oldugunu belirten Bakasetas, "Bu sezonun sonunda önemli basarilar kazanmayi hedefliyoruz. Öncelikli hedefim her zaman o basarilari kazanabilmek olacak. Trabzonspor taraftarlarina o mutlulugu verebilmek istiyoruz. Sezon sonunda hep beraber mutlu olmak ve bu hedefleri beraber gerçeklestirebilmek istiyoruz" dedi.

Yunanli futbolcu, gelecekle ilgili hedefleriyle ilgili olarak ise sunlari söyledi:

"Eger bu hedefler gerçeklesirse ve isler istedigimiz gibi giderse, eger Trabzonspor da benden önemli bir kazanim saglayacak olursa tabii ki Avrupa’nin önemli takimlarindan birinde oynamayi hedefleyebilirim. Çünkü oyuncu olarak ve bir insan olarak her zaman limitlerini görmeyi deneyen, limitlerinin neresi oldugunu ögrenmeye çalisan birisiyimdir. Dolayisiyla da eger kulüp benden bir kazanim saglayacaksa ve beraber basarilar kazandiktan sonra ben de Avrupa’nin önemli kulüplerinden birinde oynamayi istiyorum. Ancak her zaman bahsettigim gibi ben bu kulübün bana verdigi her seyden dolayi bu kulübe mütesekkirim. Su an Trabzonspor’ da olmaktan dolayi da çok mutluyum ama dedigim gibi isler istedigimiz gibi giderse her sey güzel giderse ben de böyle bir firsati deneyebilirim" dedi.



"Takimin hedefleri için yasayan biriyim"

Futbolla yasayan, her zaman futbolu, daha iyi nasil olabilirim diye düsenin biri olarak kendini tanimlayan basarili futbolcu, "Hirsli, saha içinde, antrenmanda veya her nerede olursa olsun elinden gelenin en iyisini yapmaya çalisan, takimin hedeflerini gerçeklestirmek için yasayan ve bunun için mücadele eden biriyim. Benim hedefim her zaman kazanmak ve hep bu hedef için ugrasirim" seklinde konustu.



"Kendimi Trabzon sehrinden biri gibi hissediyorum"

Yunan futbolcu, Trabzon’da alisamadigi ya da begenmedigi bir seyin olmadigini da belirterek, "Çünkü ben de kendimi Trabzon sehrinden biri gibi hissediyorum. Buraya geldigim ilk andan itibaren insanlari çok daha iyi anlayabiliyorum. Çünkü benzer özelliklere sahip bir kisilige sahibim. Burada insanlar biraz daha normalden daha hizli sinirlenebiliyorlar hatta sinirlenmeleri için herhangi bir neden olmasa dahi kendilerini bir anda çok sinirlenmis bulabiliyorlar. Bunun aslinda hava durumuyla alakali oldugunu düsünüyorum (Gülüyor). Çünkü bir anda hava günesliyken bir anda baska bir hava durumuyla karsilasabiliyorsunuz. Bunu anlayabiliyorum aslinda ben de böyle birisiyim" ifadelerini kullandi.

"Her seyi sinirlarda, limitlerde yasamayi seven birisiyim"

Trabzon’da insanlarin tutkulariyla yasadigini belirten 28 yasindaki futbolcu, "Sehrin içinde gezdiginiz zaman Trabzonspor’un basarili olup olmadigini anlayabiliyorsunuz. Insanlarin yüzündeki o ifadelerden Trabzonspor’un kazanip kazanmadigini görebiliyorsunuz. Bazi zamanlarda belki gereginden fazla tepkiler verebiliyorlar. Ben de böyle biriyim aslinda. O yüzden hiç yabancilik çekmiyorum. Bunun bir sorun olusturmadigini düsünüyorum. Çünkü her seyi sinirlarda, limitlerde yasamayi seven birisiyimdir. Trabzon insaninin da böyle oldugunu düsünüyorum. Hem mutlulugu hem belki de siniri, öfkeyi tam anlamiyla sinirlarda hatta sinirlarin da ötesinde yasayabiliyorlar. Ancak dedigim gibi bunu garipsemiyorum. Hatta ben de böyle biri oldugum için adaptasyonum konusunda da yardimci oldugunu düsünüyorum böyle unsurlarin" diye konustu.



"Ilk anda aklima gelen bir isim yok, belki James Rodriguez ismini verebilirim"

Bakasetas, oyun tarzi olarak ise kendini James Rodriguez’i yakin gördügünü ifade ederek, "Sorunuzun ilk anda cevabi biraz zor. Çünkü düsündügümde ilk anda aklima gelen bir isim yok, belki James Rodriguez ismini verebilirim. Tamamen benzemesek de dedigim gibi onun disinda kendi tarzima yakin buldugum ilk anda oyuncu olarak aklima biri gelmiyor" açiklamasinda bulundu.

Yunan futbolcularinin çogunun Türkiye’de basarili oldugunu dile getiren Bakasetas, "Ben bunu kültürümüzdeki ortak noktalara bagliyorum. Çünkü kültür olarak birbirine yakin iki ülkeden bahsediyoruz ve Yunan oyuncularimiz buraya geldiklerinde adapte olmalarinda herhangi bir sikinti yasamiyorlar. Kültürün aslinda neredeyse tamamini bildiklerinden dolayi daha hizli sekilde buraya adapte olabiliyorlar. Bütün Yunan oyuncularla iletisim halindeyim ve hepsinin de burada olmaktan dolayi çok mutlu olduklarini söyleyebilirim. Hepsi hem taraftarlardan büyük bir sevgi görüyorlar hem de beraber çalistiklari hocalarindan ve takim arkadaslarindan gördükleri bu sevgi ve destegin karsiligini verebilmeye çalisiyorlar" seklinde konustu.



"Abdullar Avci, saha içinde bana özgürlük verdi"

Yunan futbolcu, Teknik Direktör Abdullah Avci’nin saha içerisinde kendisine özgürlük verdigini belirterek, "Burada olmamin en önemli sebeplerinden bir tanesi de kendisi. Çünkü benim burada olmami gerçekten isteyen kisilerden bir tanesi kendisiydi. Geldigim ilk andan itibaren hem bana davranis sekli hem bana konustuklari ve ayni sekilde de saha içinde bana verdigi özgürlük ve bana verdigi güven sayesinde basarili olabildigimizi düsünüyorum. Aslinda zaten sonuçlar ve elde ettigimiz basarilarda Abdullah Avci’nin basarisini ve beraber kazandigimiz basarilari tek basina ifade edebiliyor. Ancak bende tabii ki hem transfer sürecimde hem de su an beraber çalistigimiz bu ortamda hocamiza tesekkür etmeliyim. Aslinda saha içinde ihtiyacim olan seyleri bana verdi. Saha içindeki özgürlük hem de o verdigi bana güven sayesinde iyi bir çalisma ortami yakaladigimizi düsünüyorum. Geldigim ilk andan itibaren de bana hep sicak ve yakin davrandi kendisi" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA