Badminton Federasyonu Baskani Özmekik Yeniden Aday

Türkiye Badminton Federasyonu’nun Kasim ayinda yapilacak Olagan Genel Kurulu’nda mevcut baskan Murat Özmekik, baskanliga yeniden adayi oldugunu açikladi.

Türkiye Badminton Federasyonu’nun Kasim ayinda yapilacak Olagan Genel Kurulu’nda mevcut baskan Murat Özmekik, baskanliga yeniden adayi oldugunu açikladi.

Özmekik’e basin toplantisinda yönetim kurulu üyesi Akif Sitki Ercan eslik etti. Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Ankara Subesi’nde düzenledigi basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Özmekik Badmintonu Türkiye’de üst noktalara getirdiklerini belirterek, “Ben badminton camiasinin destegi ile halka ve hakka hizmet için yola devam etmek istiyorum. 3 sene daha badminton camiasinin destegini istiyorum. Istikrar için badminton federasyonu baskan adayiyim. 2004 ve 2016 yillari arasinda toplam 4 dönem Badminton Federasyonu baskanligi seçimlerinde nasip oldu, federasyon baskani oldum. 2021 yilindaki seçimlerde tekrar adayim. 4 dönemlik 17 yillik görev içerisinde birçok projeyi hayata geçirdik. Lisansli sporcu sayisini 3 binden 130 bine çikarttik. Antrenör sayisini binden 20 bine çikarttik. Sosyal sorumluluk projeleri ve badmintonu 81 ilde yayginlastirmak için projeler yaptik. Anaokullarinda, kreslerde, Milli Egitim Bakanligi’na bagli spor salonlu bin okula malzeme ve badminton egitimi destek projesi yaptik. Çocuk sevgi evlerinde Aile Bakanligi ile protokolümüz çerçevesinde Türkiye’de 50’den fazla badminton egitimi projesini hayata geçirdik. Her yil 100 köye badminton malzemesi göndermeye devam ediyoruz. Aile ve halk arasinda badmintonu yayginlastirdik. Risk altindaki gruplara badminton egitimi verdik. ‘Tas atma tüy top at’ projesi ile özellikle Hakkari’de tek seferde 2 bin çocuga ulastik. Antrenörlük kursu açtik” dedi.



“Türkiye sampiyonlarini, kota müsabakalarini kendi tesisimizde yapiyoruz ve gelir elde ediyoruz”

Sporcularin turnuvalara hazirlandigi Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazirlik Merkezi’nden de bahseden Özmekik, “Bir federasyonun olmazsa olmazi tesistir. Su an 42 oda 117 yatakli, 9 kortluk spor salonu, asagisi da 2 kortluk antrenman salonu, fitness merkezi, yemekhanesi, kafeteryasi, TBF magazasi, spor müzesi, hamam ve saunalariyla birlikte bir olimpiyat hazirlik merkezine sahip bir federasyon var. Türkiye sampiyonlarini, kota müsabakalarini kendi tesisimizde yapiyoruz ve gelir elde ediyoruz. Türkiye Badminton Federasyonu Spor Toto’dan 2019 yilinda pandemiden önce aldigi 2 buçuk milyon TL’lik destege bir 2 buçuk milyon TL ek kaynak ekleyen bir federasyon olarak kendine kaynak temin eden tek federasyon haline gelmistir. TBF markasi ile Çin’de 15’den fazla badminton malzemesi ürettirdik direkt depomuza koyarak milli sporculara ve kulüplerimize ücretsiz dagittik. Ben badminton camiasinin destegi ile halka ve hakka hizmet için yola devam etmek istiyorum. 3 sene daha badminton camiasinin destegini istiyorum. Istikrar için badminton federasyonu baskan adayiyim” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA