Selçuk Aydin, Türkiye Boks Federasyonu Baskanligi'na Aday Oldu

Eski milli boksör Aydin:'Biz bu seçimi önce Allah’in izniyle, sonra kiymetli camiamizin destegiyle ezici bir üstünlükle kazanacagimiza inaniyoruz'.

Eski milli boksör Selçuk Aydin, Türkiye Boks Federasyonunun 3 Kasim'da yapilacak olagan seçimi genel kurulunda baskan adayi oldugunu duyurdu.

Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Ankara Subesi'nde düzenledigi basin toplantisinda, olimpiyat madalyali eski milli boksörlerin destegini aldigini açiklayan Aydin, boks camiasinin gelecegi için göreve talip oldugunu belirtti.

Türk boksunu dünya standartlarina çikarmayi hedeflediklerini anlatan Aydin, "Camiamiza en güzel sekilde hizmet edecek, bize fayda saglayacak ekip arkadaslarimizla bir olusum sagladik. Olusumun yüzde 70'ini eski sporculardan olusturduk. Bunlarin içinde önemli akademisyenler de var. Is dünyasinda idarecilik vasfi yüksek olan saygin insanlar var. Camiamizin beklentilerini çok iyi biliyoruz. 4 yilda bir seçim sürecinde camiamizi basamak olarak kullananlarin farkindayiz. Bunlari camiadan arindirmak için bu olusumu baslattik." diye konustu.

Boksa uzun yillar hizmet ettiklerini aktaran Aydin, "Boks bizim uzmanlik alanimiz. O ringde ter dökmemis, mücadele etmemis kisilerin bu camianin beklentilerini bilme sanslari yok. Biz de beklentileri çok iyi biliyoruz ve bunlari karsilayabilecek irademiz tecrübemiz var. Sadece firsat verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Seçimde en fazla 300 delegenin oy kullanabilecegini bunun da 246'sinin noter huzurundaki kura çekimiyle belirlendigini vurgulayan Selçuk Aydin, sunlari kaydetti:

"En son girisimimizle kura çekimi bakanligimiz sagduyusuyla, bakanligimizda yapildi. Yoksa mevcut federasyon baskan vekilinin ofisinde yapiliyordu bu kura çekimi. Bunun da takdirini sizlere birakiyorum. Seçim sürecinde olmamiza ragmen mevcut federasyon, devlet imkanlariyla bu süreci yürütüyor. Makamin gücüyle de delegeleri etki altina almaya çalisiyorlar. 300 delegeden 45 destek yazisina ihtiyacimiz vardi. 45'in iki katina sahibiz. Camiamiz bize gerekli teveccühü göstermistir. Hakkimizda asilsiz iddialar olusturup camiayi etki altina aliyorlar. Antrenörlere 'Seni milli takima alacagiz, güven oyu ver' gibi böyle baskilar yapiliyor. Biz bu seçimi önce Allah'in izniyle, sonra kiymetli camiamizi destegiyle ezici bir üstünlükle kazanacagimiza inaniyoruz. Camiamiza sunu da belirtiyorum, müsterih olun gerekli teveccüh toplanmistir."

- Atagün Yalçinkaya: "Usulsüz, kanunsuz sekilde Eyüp Bey bizleri delege sisteminin disina atti"

2004 Atina Olimpiyat Oyunlari'nda gümüs madalya alan eski milli boksör Atagün Yalçinkaya, Selçuk Aydin'a destek verdigini dile getirdi.

Kendisinin delege olarak belirlenmedigini bunun da federasyonun ana statüsüne aykiri oldugunu ifade eden Yalçinkaya, "Baskan vekili Hasan Kartal Bey'in holding binasinda yapilacakti noterli delege kura çekimi. Bakanlik destegiyle bunu bakanliga aldirdik. Eskiden muhalifleri kura yaparak disari tasirdilar. Bunlarin önüne geçebilmek için inanilmaz bir mücadele veriyoruz. Boksun anayasasi olan ana statümüz var. Usulsüz, kanunsuz sekilde Eyüp Bey bizleri delege sisteminin disina atti. Federasyona basvurumuzu yaptik, düzelmezse tahkime gidecegiz. Konunun ivedilikle düzeltilmesini istiyoruz. Yoksa kanuni haklarimizi sonuna kadar kullanacagiz." seklinde konustu.

Mevcut baskan Eyüp Gözgeç'i elestiren Yalçinkaya, "Kendisine destek vermeyen elestiren kim olursa olsun milli takimdan uzaklastiriyor. Onun için son 10 yildir Avrupa, dünya ve olimpiyatta büyük erkeklerde sifir çekiyoruz. Milli takim sporcusuna imitasyon malzeme giydiriyorlar. Federasyonun 60 liraya yaptirdigi imitasyon esofman takimi var. Tamamen naylon kokuyor. Koskoca Boks Federasyonu, bu imitasyonu milli takim sporcularina layik görüyor. Sporcularimiza maddi manevi destek saglamayan, camiamizi ayristiran ötekilestiren zihniyetle bu isin fazla yürüyecegini düsünmüyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunlari'nda bronz madalya alan Yakup Kiliç ise federasyonun teknolojiden uzak antrenman sistemlerini sporculara uyguladigini savunarak, "Sayin Cumhurbaskanimiz, bakanligimiz bu imkanlari sunmasina, tesvik etmesine ragmen bizim federasyonumuz bundan tamamen disarida. Baska bir sistem yürütüyorlar. Isi bilen insanlarin bu ise sokulmamasi da bu açik bir göstergesi. Isi bilen insanlar geldiginde gerçek anlamda sikinti yasiyorlar. Selçuk Aydin baskanimizla bu olusumu kurduk. Sayin Cumhurbaskanimiz ve Bakanimizdan, oy kullanacak delegelerden bize destek vermelerini bekliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Toplantida yer alan eski milli boksörlerden Ercüment Aslan da Türkiye'nin boksta yurtdisinda hak ettigi degeri bulmasi için Selçuk Aydin'i destekledigini kaydetti.

Kaynak: AA